Ανησυχεί η μετάλλαξη “Δέλτα” – ” Αν δεν εμβολιαστείτε θα μολυνθείτε” λένε οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλεί το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το στέλεχος αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. «Όποιος δεν εμβολιαστεί θα μολυνθεί» επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Η ταχύτατη εξάπλωση του στελέχους “Δέλτα” απειλεί τον παγκόσμιο σχεδιασμό κατά της πανδημίας. Θα αντιπροσωπεύει ακόμα και το 90% των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη έως τα τέλη Αυγούστου προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νοσημάτων. “Αν δεν εμβολιαστείτε, θα μολυνθείτε” τονίζουν οι ειδικοί.

Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνει “Εάν δεν πείσουμε ένα μέρος της ομάδας των σκεπτικιστών και των αρνητών για το νόημα του εμβολιασμού, δεν θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης. Όποιος δεν εμβολιαστεί, αργά ή γρήγορα θα μολυνθεί από τον κορονοϊό, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.”

“Ο αριθμός των μολύνσεων με το στέλεχος δέλτα αυξάνεται. Δεν πρέπει να διακινδυνεύουμε ό,τι έχουμε πετύχει.”, τονίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παρόμοια ανησυχία εκφράζει και το αρμόδιο ινστιτούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ, να κάνει έκκληση προς τους σκεπτικιστές να εμβολιαστούν. “Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται απλώς περισσότερες πληροφορίες. Τους διέφυγε. Δεν έδωσαν προσοχή. Πρέπει να αρχίσουν να δίνουν τώρα διότι εάν δεν εμβολιαστούν, κινδυνεύουν.”

Τα νέα κρούσματα στη Μόσχα κατά 90% αφορούν στο στέλεχος Δέλτα προειδοποιεί το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών ο Δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στους ανεμβολίαστους απευθύνεται και ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ O αριθμός των ασθενών με Covid- 19 αυξήθηκε λόγω του στελέχους Δέλτα που εντοπίστηκε στη χώρα μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα, με μελέτη στη Βρετανία από τη Δημόσια Υπηρεσία Υγείας, τα εμβόλια των AstraZeneka και Pfizer προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση που προκαλεί το στέλεχος «Δέλτα» τουλάχιστον κατά 92% και 96% αντίστοιχα μετά και τη δεύτερη δόση.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος