Άνδρας 124 ετών στο Περού διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας

Σύνοψη
  • Η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, όπως λέει.
  • Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά.

Ο Περουβιανός Μαρσελίνο Αμπάντ πριν από λίγες ημέρες, στις 5 Απριλίου, έκλεισε τα 124 χρόνια σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που ισχυρίζεται ότι διαθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ένταξης της λατινοαμερικάνικης χώρας, το οποίο ανακοίνωσε ότι κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε η περίπτωσή του να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο.

Μέχρι τώρα, ο γηραιότερος αναγνωρισμένος άντρας στον κόσμο ήταν ο Βενεζολάνος Χουάν Βισέντε Πέρες, ο οποίος πέθανε στις 2 Απριλίου σε ηλικία 114 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή ο γηραιότερος είναι ο Άγγλος Τζον Τίνισγουντ, με ηλικία 111 ετών και 223 ημερών.

Σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι αρχές για να παρουσιάσουν την περίπτωση του ηλικιωμένου Μαρσελίνο, έγινε γνωστό ότι διαμένει στην ορεινή περιφέρεια των Άνδεων Χουάνουκο, ζούσε πάντα μόνος, σαν ερημίτης, χωρίς μακριά από κάθε τεχνολογική πρόοδο.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο Μαρσελίνο, η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, ενώ ένα από τα μυστικά του για να παραμένει υγιής και αισιόδοξος είναι να τρώει τα φρούτα που του παρέχει η φύση, αλλά του αρέσει να απολαμβάνει και αρνίσιο κρέας, σε διάφορες παραλλαγές. Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζει να μασάει φύλλα κόκας, μια συνήθεια που απέκτησε από την εποχή που εργαζόταν στην ύπαιθρο.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο, ο Μαρσελίνο Αμπάντ γεννήθηκε το 1900 και έμεινε ορφανός όταν ήταν 7 ετών. Τότε τον πήραν οι ιδιοκτήτες μιας απομακρυσμένης φάρμας και δεν πήγε ποτέ σχολείο. Ζούσε πάντα σε αγροτικές περιοχές δουλεύοντας στα χωράφια και πουλώντας τυπικά προϊόντα της περιοχής του. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά και εκμεταλλευόταν τα οφέλη της φύσης για να αναπτύξει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος του επέτρεψε να σβήσει 124 κεριά στις 5 Απριλίου.

Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος