Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Σογιούζ για την επιστροφή στη Γη τριών μελών του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roscosmos) ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Soyuz MS-23, με το οποίο αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Την αναβολή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Soyuz MS-23 ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roscosmos), με το οποίο αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εξαιτίας διαρροής που εντοπίστηκε σε σκάφος ανεφοδιασμού που έχει προσδεθεί στον ISS.

Σημειώνεται ότι προχθές Σάββατο, η Roscosmos είχε γνωστοποιήσει ότι εντοπίστηκε «πτώση πίεσης στο σκάφος ανεφοδιασμού Progress MS-21, το οποίο πρόκειται να αποσυνδεθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 18 Φεβρουαρίου».

Η θερμοκρασία και η πίεση στον ISS παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, διαβεβαίωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την επισήμανση της NASA ότι «δεν υπάρχει απειλή για το πλήρωμα».

Ο επικεφαλής της Roscosmos Γιούρι Μπορίσοφ επισήμανε ότι εξαιτίας αυτής της διαρροής, «η εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου Soyuz MS-23 αναβλήθηκε για το πρώτο δεκαήμερου Μαρτίου το αργότερο».

Προ διμήνου είχε εντοπιστεί διαρροή σε διαστημόπλοιο Σογιούζ που είχε προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το οποίο προοριζόταν να μεταφέρει πίσω στη Γη τους ρώσους κοσμοναύτες Ντμίτρι Πετέλιν και Σεργκέι Προκόπιεφ, καθώς και τον αμερικανό αστροναύτη Φρανκ Ρούμπιο.

Για λόγους ασφαλείας, η ρωσική διαστημική υπηρεσία αποφάσισε να στείλει ένα άλλο διαστημόπλοιο για να παραλάβει τα τρία μέλη του πληρώματος του ISS. Ωστόσο, υποχρεώθηκε σήμερα να αναβάλει την εκτόξευσή του.

«Παρότι το αποτέλεσμα των δύο εκτάκτων περιστατικών είναι το ίδιο, τα αίτια μπορεί να είναι διαφορετικά», είπε ο Μπορίσοφ αναφερόμενος στις δύο διαδοχικές διαρροές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα πεδία συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (24 Φεβρουαρίου) και τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος