Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s

Σύνοψη
  • Ο Moody's αναμένει ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, που προβλέπονται σε περίπου 2,3-2,4% του ΑΕΠ για το 2024-25.

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Κωστής Κωνσταντίνου

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Ratings αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο Baa2.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου, η απόφασή του να αναβαθμίσει τις προοπτικές της Κύπρου αντανακλά την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες για ισχυρά δημοσιονομικά αποτελέσματα σε σχέση με το δημόσιο χρέος τα επόμενα χρόνια. Αυτό το αισιόδοξο σενάριο αναμένεται να προκύψει από τη συνέχιση των συνετών δημοσιονομικών πολιτικών και τις ισχυρές μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Moody’s αναμένει ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σημαντικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, που προβλέπονται σε περίπου 2,3-2,4% του ΑΕΠ για το 2024-25, αν και ελαφρώς χαμηλότερα από την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 2,8-2,9% του ΑΕΠ. Αυτά τα πλεονάσματα αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω την επιβάρυνση του χρέους σε λιγότερο από 65% του ΑΕΠ έως το 2025.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος