Ανατολική Αφρική: Φόβος επιδημίας χολέρας εγκλωβίζει 3.000 ανθρώπους σε νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα κρουαζιερόπλοιο στα ανοιχτά του νησιού Μαυρίκιος στην Ανατολική Αφρική λόγω πιθανής επιδημίας χολέρας, αναφέρει το πρακτορείο DPA 

Οι αρχές στον Μαυρίκιο αποφάσισαν την Κυριακή να αρνηθούν να ελλιμενίσουν το πλοίο Norwegian Dawn μετά από μια σειρά κρουσμάτων γαστρεντερικών συμπτωμάτων.

Προηγουμένως, το γαλλικό νησί La Réunion αρνήθηκε την είσοδο του πλοίου στα χωρικά του ύδατα.

Η Νότια Αφρική βιώνει αυτή τη στιγμή ένα από τα χειρότερα κρούσματα χολέρας τα τελευταία χρόνια.

 Οι περισσότεροι από τους 2.184 επιβάτες επρόκειτο να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την επιστροφή στο σπίτι τους  την Κυριακή. Την ίδια ώρα, 2.279 επιβάτες επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Πορτ Λούις, ανέφερε η λιμενική αρχή.  Στο πλοίο βρίσκονται επίσης 1.026 μέλη πληρώματος.

Εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας πήραν δείγματα από περίπου 15 επιβαίνοντες το πρωί της Κυριακής. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Τρίτη.

 Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 14 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος παραπονέθηκαν για διάρροια και εμετό. Αυτοί οι άνθρωποι απομονώθηκαν στα δωμάτια τους.

Η αμερικανική εταιρεία Norwegian Cruise Line είπε ότι ένας μικρός αριθμός επιβατών στο Norwegian Dawn παρουσίασε ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα στο δωδεκαήμερο ταξίδι στη Νότια Αφρική.

«Λόγω πρόσθετων δοκιμών που απαιτούνται από τις τοπικές αρχές πριν επιτραπεί η είσοδος, η κυβέρνηση του Μαυρικίου ανέβαλε την αποβίβαση για την τρέχουσα κρουαζιέρα και την επιβίβαση για την επόμενη για τις 27 Φεβρουαρίου 2024 κατά δύο ημέρες», σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Με επιστολή της Κυριακής, που τέθηκε στη διάθεση του πρακτορείου DPA, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι προς το παρόν δεν θα εγκαταλείψουν το πλοίο στο Πορτ Λούις. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες υγιεινής στο πλοίο έχουν αυξηθεί, αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών, του πληρώματος και των προορισμών.

Σύμφωνα με την εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι, το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Dawn, που ναυπηγήθηκε το 2002 στο γερμανικό ναυπηγείο Meyer στο Papenburg, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.340 επιβάτες και 1.032 μέλη πληρώματος. Το πλοίο σήκωσε άγκυρα στις 13 Φεβρουαρίου από τη Νότια Αφρική στη Μαδαγασκάρη, τη Λα Ρεϋνιόν και τον Μαυρίκιο. Η Norwegian Dawn επρόκειτο να επιστρέψει στη Νότια Αφρική με άλλους επιβάτες. Την Παρασκευή, οι αρχές στο γαλλικό νησί La Réunion αρνήθηκαν να ελλιμενίσουν το πλοίο ως αποτέλεσμα κρουσμάτων γαστρεντερικών συμπτωμάτων στο πλοίο. Η γαλλική κυβέρνηση και η περιφερειακή υγειονομική αρχή στο νησί αξιολόγησαν την κατάσταση στο πλοίο ως μη ικανοποιητική. Οι αρχές πρότειναν να σταλεί μια ομάδα γιατρών στο πλοίο για να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις. Ως αποτέλεσμα, η ναυτιλιακή εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη στάση και να συνεχίσει το ταξίδι για τον Μαυρίκιο, όπως διευκρίνισε η νομαρχία του νησιού.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος