Αναστολή αναχωρήσεων λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Σαρλερουά του Βελγίου

Array

Το αεροδρόμιο του Σαρλερουά (Brussels South Charleroi Airport – BSCA), το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση στο Βέλγιο, αναστέλλει τις αναχωρήσεις για την Τετάρτη 19/10 λόγω απεργίας των μελών της υπηρεσίας ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του BSCA.

Την Τρίτη 18/10 συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της εταιρείας Security Masters, η οποία είναι επιφορτισμένη κυρίως με τον έλεγχο των ταξιδιωτών πριν από την επιβίβασή τους.

Αναστολή αναχωρήσεων λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Σαρλερουά του ΒελγίουΕπεισόδια αναφέρθηκαν στις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. «Αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν επιβάτες που λιποθυμούσαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ερβέ Φρανσάν, γενικός γραμματέας της διοίκησης του αεροδρομίου.

Έτσι, η διοίκηση του αεροδρομίου του Σαρλερουά, το οποίο αποτελεί την κύρια βάση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, αποφάσισε να αναστείλει τις αναχωρήσεις αύριο Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου.

«Ζητάμε από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν να μην έλθουν στο αεροδρόμιο. Αντιθέτως, οι αφίξεις θα εξυπηρετούνται κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του BSCA στον ιστότοπο του αεροδρομίου. Παράλληλα, από τους επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ζητείται να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία τους ώστε να προγραμματίσουν εκ νέου το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι υπάλληλοι της Security Masters ξεκίνησαν απεργία χθες Δευτέρα επειδή η θυγατρική BSCA Security αποφάσισε να μοιραστεί τις υπηρεσίες ασφαλείας με άλλον πάροχο.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, που εξυπηρετεί περισσότερους από 190 προορισμούς – κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου – υπολογίζεται σε περίπου οκτώ εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος