Ανάκληση προϊόντων από τη Mars σε 55 χώρες

Την ανάκληση προϊόντων της, κυρίως Mars και Snickers, που παράγονται στην Ολλανδία, ανακοίνωσε η αμερικανική σοκολατοποιία Mars, αφότου ένας καταναλωτής βρήκε κομμάτι πλαστικού σε προϊόν του ομίλου. Η ανάκληση αφορά 55 χώρες

«Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν», αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

«Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία, σε εργοστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, αναφερόταν πως στη Γερμανία η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations, των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από 19 Ιουνίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται, ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.

Μεταξύ των χωρών που τους αφορά η ανάκληση είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/FEDERICO GAMBARINI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος