Ανακάλυψαν τον «καρχαρία φάντασμα» – Τι λένε οι επιστήμονες γι’ αυτό το «σπάνιο μωρό»

Νεοζηλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μωρό που ονομάζεται «καρχαρίας φάντασμα», ένα ελάχιστα γνωστό και σπάνιο είδος ψαριού που ζει στα σκιερά βάθη του ωκεανού. Οι καρχαρίες φαντάσματα, γνωστοί και ως χίμαιρες, συναντώνται σπάνια και το να βλέπεις τα μικρά τους είναι ακόμα πιο σπάνιο.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Ο νεογέννητος καρχαρίας παρατηρήθηκε σε βάθος περίπου 1,2 χιλιομέτρων στα νερά κοντά στο Νότιο νησί και οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτή η ανακάλυψη εμβαθύνει την κατανόηση του νεότερου σταδίου αυτού του είδους. «Τα είδη βαθέων υδάτων είναι γενικά δύσκολο να βρεθούν, ειδικά τα είδη όπως οι καρχαρίες φαντάσματα οι οποίοι είναι συνήθως αρκετά αινιγματικά», δήλωσε η Britt Finucci, μέλος της ομάδας που εργάστηκε για την ανακάλυψη.

Τα έμβρυα αυτού του καρχαρία αναπτύσσονται σε κάψουλες αυγών που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας. Ο καρχαρίας φάντασμα δεν είναι ένας πραγματικός καρχαρίας, αλλά ένα είδος ψαριού που σχετίζεται στενά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια. Οι σκελετοί τους αποτελούνται κυρίως από χόνδρο, που τους δίνει μια κάπως ανατριχιαστική εμφάνιση.

Τα περισσότερα είδη καρχαριών φαντασμάτων κατοικούν στα βαθιά νερά, αν και αρκετά είδη προτιμούν να ζουν σε ρηχά παράκτια νερά.

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος