Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό Αλ Σάτι στη Λωρίδα της Γάζας

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε πλήγμα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον καταυλισμό Αλ Σάτι, στο βορειοανατολικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Πολλά θύματα είναι γυναικόπαιδα, που καταπλακώθηκαν από τα ερείπια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ασράφ αλ Κίντρα.

Μέχρι στιγμής, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν επιβεβαιώσει πως εξαπέλυσαν επίθεση.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Αλ Σάτι, γνωστός και ως «Beach Camp», είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Σε μια έκταση 0,52 τετραγωνικών χιλιομέτρων (0,2 τετραγωνικά μίλια), ο καταυλισμός στη μεσογειακή ακτή της πόλης της Γάζας φιλοξενεί περισσότερους από 90.100 καταγεγραμμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος