Άμστερνταμ: Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο το πλαφόν επιβατών στο αεροδρόμιο Σίπχολ

Array

Τα πρόβληματα στις αεροπορικές μετακινήσεις ανά τον κόσμο δεν λένε να σταματήσουν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανακοίνωσε πως τα ανώτατα όρια στον αριθμό των επιβατών που είχε θέσει για την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να διαχειριστεί το πρόβλημα των πολλών ωρών αναμονής και άλλα προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης θα παραταθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Το αεροδρόμιο θα συνεχίσει επίσης να εφαρμόζει άλλα μέτρα, όπως το να ζητά από τους επιβάτες να έρχονται όχι παραπάνω από τέσσερις ώρες πριν από τις πτήσεις τους, ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Το Σίπχολ ανέφερε ότι έχει προειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρίες ότι περιμένει περισσότερους επιβάτες από αυτούς που μπορεί να διαχειριστεί στη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών στην Ολλανδία στα τέλη Οκτωβρίου.

Η KLM, ο ολλανδικός βραχίονας της Air France-KLM, ανέφερε πως η απόφαση σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιορίσει κάποιες πωλήσεις εισιτηρίων το φθινόπωρο.

“Η KLM δεν αναμένει ότι θα είναι απαραίτητες ακυρώσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στον περιορισμό του αριθμού των επιβατών σε τοπικό επίπεδο” ανέφερε η εταιρία. “Ωστόσο, λιγότερες θέσεις απ΄ό,τι συνήθως θα είναι διαθέσιμες στην ολλανδική αγορά”.

Η αεροπορική εταιρία ανέφερε τον Ιούνιο πως θα καθιστούσε υπεύθυνο το Σίπχολ για τις οικονομικές ζημίες που θα προέκυπταν λόγω του πλαφόν στον αριθμό των επιβατών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος