Woodstock: Πενήντα χρόνια από το θρυλικό φεστιβάλ που έμεινε στην ιστορία (video)

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock, που άλλαξε την ιστορία του rock’n roll και επηρέασε τη μουσική παιδεία όλων των κατοπινών γενεών. Με το σύνθημα “μουσική και ειρήνη” περίπου μισό εκατομμύριο νέοι συγκεντρώθηκαν εκεί, ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι που είναι ακόμα μαζί.

Ήταν η ιδέα τεσσάρων νεαρών για να προωθήσουν ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ΡΟΚ και ως το πολιτιστικό ορόσημο μίας γενιάς που μεγάλωνε σε μια δεκαετία γεμάτη από δολοφονίες, πολέμους, διαδηλώσεις και αμφισβήτηση

Στη σκηνή ανέβηκαν κάποιοι από τους μεγαλύτερους θρύλους της ΡΟΚ, μεταξύ τους οι Who, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζο Κόκερ, ο Τζίμι Χέντριξ και ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε Κάρλος Σαντάνα.

Το Woodstock έγινε σε μία φάρμα στο Μπέθελ πριν από 50 χρόνια. Κράτησε τέσσερις μέρες με συνεχή βροχή και προσέλκυσε τελικά σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Στα αξιοσημείωτα, η εμφάνιση του Τζίμι Χέντριξ το ξημέρωμα της τελευταίας μέρας που είδαν όμως μόνο 30.000 άνθρωποι. Καθυστέρησε να βγει, είχε πια πάει Δευτέρα και οι περισσότεροι είχαν φύγει. Εκείνος όμως έγραψε ιστορία παίζοντας με την κιθάρα του τον ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως κανείς δεν τον είχε ξανακούσει.

Αλλά και η ιστορία του Νικ και της Μπόμπι Ερκολάιν, που παραμένουν μαζί 50 χρόνια μετά. Είναι το ζευγάρι της χαρακτηριστικής φωτογραφίας που από τότε κοσμεί το εξώφυλλο στο άλμπουμ του Woodstock.

Παντρεύτηκαν το 1971 και απέκτησαν δύο παιδιά και ζουν πολύ κοντά στο αγρόκτημα που είχε γίνει το Woodstock.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Ζ. Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος