WikiLeaks: Νίκη η απόφαση Ομπάμα να μειώσει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ (video)

Την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, μείωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτό σημαίνει πως η Τσέλσι Μάνινγκ, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου. Είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Ο Ομπάμα μείωσε εξάλλου τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Συνολικά, καθώς η θητεία του φθάνει στην ολοκλήρωσή της την Παρασκευή, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές 1.385 ανθρώπων και έχει απονείμει χάρη σε άλλους 212.

Ο ιστότοπος WikiLeaks χαρακτήρισε «νίκη» την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ μειώνεται.

«ΝΙΚΗ: Ο Ομπάμα μειώνει την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ από τα 35 χρόνια στα 7. Η ημερομηνία αποφυλάκισης είναι πλέον η 17η Μαΐου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο οργανισμός που διαχειρίζεται στον ιστότοπο, ο οποίος ειδικεύεται στη δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.

Σήμερα η τελευταία συνέντευξη Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει την τελική συνέντευξη τύπου της θητείας του σήμερα στις 2:15 μ.μ. τοπικής ώρας (9:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ