Washington Post: Την απόλυση στελεχών της DNC πρέπει να ζητήσει η Κλίντον

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των Δημοκρατικών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς ανακοίνωσε ότι παραιτείται έπειτα από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks.

Η διαρροή έχει προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα 19.000 εσωτερικά email που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks δείχνουν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή (DNC), το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών. Ο Μπέρνι Σάντερς, που έχει επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα που επεδίωκε κατά το συνέδριο που αρχίζει την Τρίτη 26/07 και θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να δώσει μία εικόνα σταθερότητας και συνοχής, σε αντίθεση με την εικόνα της αβεβαιότητας που δημιούργησε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, η Washington Post ανέφερε ότι, ανάμεσα στα emails υπήρξαν μηνύματα μεταξύ του επικεφαλής των υπηρεσιών Οικονομικών της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, Μπραντ Μάρσαλ, και άλλων στελεχών της Επιτροπής όπου προτείνεται να ασκηθεί πίεση στον Σάντερς για τα θρησκευτικά του πιστεύω ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων στο Κεντάκυ και στην Δυτική Βιρτζίνια.

Χρησιμοποιώντας την θρησκεία ή την έλλειψη θρησκευτικής πίστης ενός υποψηφίου είναι μια αηδιαστική τακτική, ειδικά όταν χρησιμοποιείται από ένα πολιτικό κόμμα που υπερηφανεύεται για θρησκευτική ανοχή και ποικιλομορφία γράφει η Post ενώ τονίζει ότι σε ένα δεύτερο μήνυμα που στάλθηκε από τον Μάρσαλ αναφέρει ότι «είναι θέμα Ιησού» με την απάντηση «Αμήν» του παραλήπτη.

Η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή δεν σχολίασε στην δημοσίευση της Washington Post ωστόσο η ιστοσελίδα «The Intercept» ανέφερε πως ο Μάρσαλ δήλωσε ότι δεν θυμάται να έγινε «ανταλλαγή μνημάτων και ότι δεν επρόκειτο για τον Σάντερς αλλά για κάποιον άλλον».

Ο Μάρσαλ θα πρέπει να ανανεώσει την μνήμη του γράφει η Post και δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος που μπορεί να το κάνει, από την Χίλαρι Κλίντον» τονίζει το άρθρο, καθώς είναι προς το συμφέρον της, ως ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, να εξασφαλίσει την ιεραρχία του κόμματος στο να μην ‘μπλέκονται’ οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των αντιπάλων με σκοπό να βλάψουν τις εκστρατείες τους. Η ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος δεν μπορεί να ανεχθεί μια τέτοια συμπεριφορά, προσθέτει το άρθρο.

Έτσι, στο δρόμο της προς την Φιλαδέλφεια, η Κλίντον θα πρέπει να σταματήσει στα γραφεία του κόμματος για να μάθει ποιος θα ρωτούσε τον Σάντερς αν πιστεύει στον Θεό ή αν είναι άθεος. Και αν μάθει ακριβώς τα σχέδια του Μάρσαλ και των υπόλοιπων στελεχών της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής θα πρέπει να τους πει πως σκοπεύει να βρει κάποιον να τους πει ότι απολύθηκαν. Και αν δεν μπορεί, να τους το πει η ίδια καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: The New York Post, The Washington Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ