Μπλόκαρε τον λογαριασμό του Τραμπ Τζούνιορ το Twitter

Τη δυνατότητα του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να κάνει tweet μπλόκαρε το Twitter, επειδή ανάρτησε βίντεο με «παραπλανητικές και δυνητικά επιβλαβείς πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό». Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει 84,2 εκατομμύρια «ακολούθους», είχε αναρτήσει αποσπάσματα του επίμαχου βίντεο στο Twitter· πλέον οι αναρτήσεις αυτές εμφανίζονται ως μη διαθέσιμες.

Το σχετικό βίντεο απέσυραν επίσης το Facebook και το Youtube, καθώς είχε αρχίσει να γίνεται viral.

Στο βίντεο, ομάδα γιατρών έκανε παραπλανητικές και ψευδείς δηλώσεις για την πανδημία, όπως ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας. Σύμφωνα με τη Washington Post, περισσότερα από 14 εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν μέσω στου Facebook.

Επί μισή ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ ανέβαζε μηνύματα υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, φάρμακο το οποίο έχει επαινέσει πολλές φορές. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19.

Το Twitter είναι η βασική πλατφόρμα επικοινωνίας του Τραμπ, όμως εδώ και μερικές εβδομάδες η εταιρεία δεν διστάζει να διαγράφει ή να «καλύπτει» τα μηνύματα του προέδρου, όταν θεωρεί ότι παραβιάζουν την πολιτική της. Πρόσφατα, απενεργοποίησε προεκλογικό βίντεο του προέδρου, όταν το συγκρότημα Linkin Park διαμαρτυρήθηκε επειδή χρησιμοποιήθηκε η μουσική του χωρίς να έχει δώσει την άδειά του.

Πηγές: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος