Του τελείωσαν οι χώρες που μπορούσε να επισκεφθεί και δημιούργησε τη δική του

«Μου αρέσει να το θέτω απλά», λέει ο Ράντι “R Dub!” Ουίλιαμς, ένας αργά το βράδυ DJ «αργών τζαμιών» από το Σαν Ντιέγκο, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως «ο Σουλτάνος του Slowjamastan». «Μου τελείωσαν οι χώρες, οπότε δημιούργησα τη δική μου».

Εκφωνητής τη νύχτα, ο Ουίλιαμς πέρασε τη ζωή του προσπαθώντας να επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου. Καθώς του είχε απομείνει μόνο ένα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ έθνος για να επισκεφθεί, αποφάσισε να αγοράσει ένα άδειο, άγονο οικόπεδο 11,07 στρεμμάτων στην έρημο της Καλιφόρνιας για να χτίσει μια νέα «χώρα» που πήρε το όνομα της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

Φορώντας το καλύτερό του κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο σουλτάνος του Slowjamastan κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 12:26 μ.μ. της 1ης Δεκεμβρίου 2021, καθώς μετέδωσε την απόσχιση ζωντανά από το υπαίθριο κυβερνητικό του «γραφείο» στην “Dublândia”, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Slowjamastan.

Δύο χρόνια μετά, και ενώ ο Σουλτάνος του Slowjamastan έχει υποκινήσει περισσότερους από μερικούς παράξενους νόμους (έχει απαγορεύσει τη χρήση των κροκόδειλων, για παράδειγμα), η Δημοκρατία έχει επίσης όλα τα χαρακτηριστικά ενός νεοσύστατου έθνους-κράτους. Εκδίδει τα δικά της διαβατήρια, έχει τη δική της σημαία, τυπώνει το δικό της νόμισμα («το ντούμπλε») και έχει έναν εθνικό ύμνο που παίζεται σε κρατικές εκδηλώσεις.

Η Δημοκρατία του Slowjamastan διεκδικεί ακόμη πάνω από 500 εγγεγραμμένους πολίτες, ενώ άλλοι 4.500 λέγεται ότι έχουν εγκριθεί υπό όρους ή περιμένουν στην ουρά για την υπηκοότητα. Τώρα που ο Ουίλιαμς πρόκειται να ολοκληρώσει τον στόχο της ζωής του να επισκεφθεί κάθε χώρα στον κόσμο, προσκαλεί τους τουρίστες να επισκεφθούν τη Δημοκρατία του Slowjamastan, καθώς σχεδιάζει να δημιουργήσει το κορυφαίο «μικροκράτος» στον κόσμο.

Ο Σουλτάνος του Slowjamastan

«Όταν δεν είμαι στο ραδιόφωνο, πιθανότατα ταξιδεύω σε μια χώρα που οι περισσότεροι δεν έχουν ακούσει», δήλωσε ο Ουίλιαμς στο CNN λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στο Τουρκμενιστάν, την τελευταία χώρα στη λίστα με τα 193 αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ έθνη. «Ένας από τους λόγους που δημιούργησα το Slowjamastan ήταν επειδή, μετά από 193 χώρες, ήθελα μια 194η!»

Με την επίσημη ονομασία Τα Ενωμένα Εδάφη του Κυρίαρχου Έθνους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Slowjamastan, η αυτοανακηρυγμένη «χώρα» του Ουίλιαμς βρίσκεται στην Πολιτειακή Οδό 78 της Καλιφόρνια, δυόμισι ώρες οδήγησης βορειοδυτικά του Σαν Ντιέγκο. Το μικρό κομμάτι γης δεν είναι τίποτα περισσότερο από έρημο, αλλά ο Γουίλιαμς έχει στήσει μια τεράστια πινακίδα «Καλώς ήρθατε στο Slowjamastan» δίπλα στον αυτοκινητόδρομο, έχει χτίσει ένα συνοριακό φυλάκιο ελέγχου και κυματίζει την πολύχρωμη σημαία του Slowjamastan πάνω από το υπουργικό του γραφείο, το οποίο είναι προς το παρόν ανοιχτό στα στοιχεία της φύσης.

Του τελείωσαν οι χώρες που μπορούσε να επισκεφθεί και δημιούργησε τη δική του
Ο Ουίλιαμς αγόρασε ένα οικόπεδο στην έρημο της Καλιφόρνια για να δημιουργήσει τη χώρα του.
Δημοκρατία του φωτογραφία: Slowjamastan Υπουργείο Επικοινωνιών

Ο Ουίλιαμς εμπνεύστηκε τη δημιουργία της δικής του χώρας αφού επισκέφθηκε διάφορα «μικροκρατίδια» – αυτοανακηρυγμένα εδάφη που συχνά διοικούνται από εκκεντρικούς ηγέτες – στα ταξίδια του στον κόσμο.

Τον Αύγουστο του 2021, ο Ουίλιαμς επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Μολοσσίας, μια μικροεγκατάσταση 11,3 στρεμμάτων στη Νεβάδα που κήρυξε την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1998, όπου τον ξενάγησε προσωπικά ο “Εξοχότατος Πρόεδρος Κέβιν Μπο». Έμαθε για τον συνεχιζόμενο «πόλεμο» της Δημοκρατίας της Μολοσσίας με την καταργημένη πλέον Ανατολική Γερμανία, για το πώς το τοπικό νόμισμα (η “valora”) υποστηρίζεται από ζύμη μπισκότων σοκολάτας αντί για χρυσό, και έβαλε σφραγίδα στο διαβατήριό του και φωτογραφήθηκε στα «σύνορα» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του στο Σαν Ντιέγκο, ο Ουίλιαμς άρχισε αμέσως να καταστρώνει μεγαλεπήβολα σχέδια για το δικό του μικροκράτος. Τον Οκτώβριο του 2021, αγόρασε ένα οικόπεδο γης για 19.000 δολάρια και μέχρι τον Δεκέμβριο είχε κηρύξει την ανεξαρτησία του Slowjamastan.

Μια δικτατορία στην έρημο

«Τις περισσότερες φορές είμαστε δικτατορία», λέει ο Ουίλιαμς, καθώς εξηγεί το σύστημα «διακυβέρνησης» της Δημοκρατίας του. «Ενίοτε, διοργανώνουμε ειδικές τελετές ψηφοφορίας και δημοψηφίσματα. Πρόσφατα, επέτρεψα στους πολίτες να ψηφίσουν για το ποιο θα είναι το εθνικό μας φρούτο, το άθλημα, ακόμα και για το πώς θα πρέπει να ονομαστεί το εθνικό μας ζώο».

Μπορεί να φαίνεται αρκετά παράδοξο για μια «δημοκρατία» να έχει έναν δικτατορικό σουλτάνο επικεφαλής του κράτους της, αλλά αυτό είναι το νόημα. Τα ταξίδια του Ουίλιαμς τον έχουν οδηγήσει σε μερικούς από τους πιο περίεργους προορισμούς του κόσμου και έχει δει από πρώτο χέρι τις παράξενες λατρείες προσωπικότητας και τις αντιφάσεις που υπάρχουν σε μέρη όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας.

Στον Ουίλιαμς αρέσει να ποζάρει για φωτογραφίες και να κάνει δημόσιες ομιλίες φορώντας την καταπράσινη σουλτανική του στολή, με ψεύτικα στρατιωτικά παράσημα, χρυσές επωμίδες και φιμέ γυαλιά ηλίου. Προσλαμβάνει «συνοριοφύλακες» και περιβάλλεται με «ασφάλεια» όταν φιλοξενεί εκδηλώσεις στη Δημοκρατία του Slowjamastan και επιβάλλει έναν κατάλογο απαγορεύσεων που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες προκειμένου να αποφύγουν την «εξορία». Επί του παρόντος, οι απαγορεύσεις αυτές περιλαμβάνουν τους «κροκόδειλους», τη «μουρμούρα ραπ» και τους «ανθρώπους που βάζουν τα πόδια τους στο ταμπλό».

Ο χαρακτήρας και το ντύσιμο του Σουλτάνου του Slowjamastan είναι ο τρόπος του Ουίλιαμς να αναδείξει τους παραλογισμούς που υπάρχουν στην πολιτική και τις δικτατορίες, και υπάρχει μια μεγάλη ουρά ανθρώπων έτοιμων να συμμετάσχουν στο μικροεθνικό του πείραμα. Οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπηκοότητα και τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου μέσω του ιστότοπου του Slowjamastan, και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής, με ένα σωρό αιτήσεις που αριθμούν χιλιάδες.

Τώρα έχει ανοίξει τα σύνορα και για τους τουρίστες, και λέει στο CNN Travel πώς οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη λήψη selfies μπροστά από την πινακίδα Slowjamastan, την επίσκεψη στην πλατεία Ανεξαρτησίας και την αναζήτηση του ασύλληπτου ρακούν Slowjamastan, του εθνικού ζώου.

Το επόμενο μεγάλο σχέδιό του είναι να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να χτίσει «ένα τεμπέλικο ποτάμι, μια φάρμα αρμαντίλο, ένα μογγολικό μπάρμπεκιου που ψήνει ό,τι μπορείς να φας και, φυσικά, ένα γιγαντιαίο άγαλμα/μνημείο του Μεγάλου Ηγέτη (εμένα)».

«Φιλοξενούμε επίσης μια χούφτα δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», προσθέτει ο Ουίλιαμς, «συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών να σφραγιστεί το διαβατήριό σας Slowjamastan, να συμμετάσχετε στον εορτασμό των νέων κρατών και ακόμη και να συναντήσετε τον σουλτάνο».

Σε αναζήτηση διπλωματικής αναγνώρισης

Ο Ουίλιαμς λέει ότι εργάζεται για τη δημιουργία διπλωματικών δεσμών με άλλες χώρες και ότι στα πρόσφατα ταξίδια του το διαβατήριό του Slowjamastan σφραγίστηκε από 16 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Νότια Αφρική, η Νέα Ζηλανδία, το Βανουάτου και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος καθιστά σαφές ότι το Slowjamastan πληροί τεχνικά τα κριτήρια για ένα κυρίαρχο έθνος-κράτος, όπως ορίζεται από τη Σύμβαση του Μοντεβίδεο του 1933, η οποία συνήθως αναφέρεται ως ο καλύτερος ορισμός μιας χώρας.

Η Σύμβαση του Μοντεβίδεο απαιτεί μια χώρα να έχει μόνιμο πληθυσμό, καθορισμένη επικράτεια, κυβέρνηση και την ικανότητα να συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με άλλα κράτη, όλες οι προϋποθέσεις τις οποίες ο Ουίλιαμς ισχυρίζεται ότι η Δημοκρατία του Slowjamastan πληροί.

Το επόμενο στάδιο είναι ο σουλτάνος να επιτύχει την αναγνώριση της απόσχισης του μικροεθνικού του κράτους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και αυτό μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένο ακόμη και για τον Ουίλιαμς.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος που παραδέχομαι ότι, παρά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα DMs προς τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το MySpace, τα μηνύματά μας έχουν μείνει όλα αδιάβαστα», εξηγεί ο Ουίλιαμς. «Ίσως έχουν κολλήσει στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα του. Εμείς πάμε με αυτό το ενδεχόμενο».

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος