Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Τορόντο

Η αστυνομία κατονόμασε τη Δευτέρα τον 29χρονο άνδρα ο οποίος το βράδυ της Κυριακής άνοιξε πυρ σε δρόμο της ελληνικής συνοικίας του Τορόντο και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα κι ένα μικρό κορίτσι, ενώ τραυμάτισε άλλους 13, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Επρόκειτο για τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο, τον Μαρκ Σόντερς. Ο Σόντερς επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

Όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών», ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η αστυνομία δεν κατονόμασε το κοριτσάκι και τη νεαρή που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του 29χρονου. Ένας τοπικός πολιτικός, ο Ναθάνιελ Έρσκιν-Σμιθ, γνωστοποίησε ότι η 18χρονη ήταν η Ρις Φάλον, που μόλις είχε τελειώσει το λύκειο κι ετοιμαζόταν να σπουδάσει νοσηλευτική.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με την οπλοκατοχή. Η επίθεση της Κυριακής ξαναφέρει στο επίκεντρο το όλο και πιο οξύ πρόβλημα των βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στο Τορόντο και επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο τη συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Από την αρχή της χρονιάς ως τα μέσα Ιουλίου, στο Τορόντο καταγράφηκαν 220 επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, έναντι 196 ανταλλαγών πυρών και 17 θανάτων όλο το 2017, κατά επίσημα στατιστικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος