Συσπείρωση εταιρειών κατά του μεταναστευτικού διατάγματος Τραμπ

Νομικό έγγραφο κατέθεσαν περίπου 100 αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος σε ανθρώπους που κατάγονται από επτά μουσουλμανικές χώρες, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει αρνητικά τον κλάδο, αποτρέποντας την πρόσληψη ταλαντούχων μεταναστών.

Ανάμεσα στις εταιρείες που υπέγραψαν το έγγραφο είναι η Apple, η Google, το Facebook, η Microsoft, η Uber, το Reddit, το Netflix και το Dropbox. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, από το έγγραφο λείπουν οι υπογραφές της Amazon και της Tesla.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το εκτελεστικό διάταγμα βλάπτει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών. Επισημαίνεται, επίσης, ότι το διάταγμα είναι παράνομο.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η φιλο-μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ «δεν αφορά μόνο σε νέους μετανάστες που επέλεξαν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και στις αμερικανικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, οι οποίοι αποκτούν τεράστια πλεονεκτήματα από το ταλέντο και την ενέργεια των μεταναστών».

Σύμφωνα με τις εταιρείες, το διάταγμα αυτό θα «δώσει κίνητρα στο να γίνουν επενδύσεις σε ξένες χώρες και όχι στις ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει η Guardian, το νομικό έγγραφο έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, κι εάν το δικαστήριο κρίνει την απαγόρευση παράνομη, είναι πιθανό η κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσφυγές και η υπόθεση να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ