Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Περίπου 36.000 πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες ελπίζουν ότι οι ηπιότεροι άνεμοι που πνέουν σήμερα θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν αναχώματα για να περιορίσουν τις πυρκαγιές.
Έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και επτά ακόμα αγνοούνται από την περασμένη Πέμπτη. Περισσότερα από 800 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 37.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά έκανε στάχτη 420.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.
https://twitter.com/CBSNews/status/1024177353944170496
Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι υπήρξε κάποια πρόοδος χθες, έχοντας δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 23% της περιμέτρου της πυρκαγιάς, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.
https://twitter.com/FoxNews/status/1024098569668702209
Η φωτιά, μέχρι στιγμής, η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.
https://twitter.com/Reuters/status/1024026977827807233
Δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και η προγιαγιά τους.
Ολόκληρες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Κέσγουικ στα περίχωρα του Ρέντινγκ, καταστράφηκαν καθώς οι κάτοικοι τις εγκατέλειψαν σε μια χαώδη κατάσταση προσπαθώντας να σωθούν. Χθες, οι αρχές επέτρεψαν σε ορισμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αν και η διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης συνεχίζει να ισχύει ακόμα για 37.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
https://twitter.com/nytimes/status/1024075176995172354
Συνολικά, οι δασικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής Δύσης έχουν κατακάψει 18,4 εκατ. στρέμματα φέτος, 24% περισσότερα από το μέσο όρο των εκτάσεων που κάηκαν την ίδια περίοδο κατά την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος