Συνεχίζονται κανονικά τα πλέι-οφ του NBA, αποφάσισαν οι παίκτες

Τα πλέι-οφ του ΝΒΑ θα συνεχιστούν κανονικά, αποφάσισαν στη δεύτερη σύσκεψή τους οι αθλητές. Στη συνάντηση των παικτών η αλλαγή στάσης των Λέικερς και Κλίπερς, που αρχικά ήταν υπέρ της διακοπής, υπήρξε θεμελιώδης.

Τάραξε τα νερά του παγκόσμιου αθλητισμού η απόφαση των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην αγωνιστούν σε αγώνα των πλέι-οφ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία σε βάρος των αφροαμερικανών. Την ιστορική αυτή απόφαση ακολούθησαν και άλλες ομάδες του NBA με αποτέλεσμα αρχικά να αναβληθούν όλοι οι αγώνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Τορόντο Ράπτορς, δημοσιοποίησαν την πρόθεσή τους να μποϊκοτάρουν τον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής. Ακολούθησαν οι επικρίσεις του Τζέιλεν Ρόουζ, διεθνή παίκτης των Σέλτικς, και του προπονητή του, Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος είπε απλά πως όλοι στο ΝΒΑ αγαπάνε τις ΗΠΑ — αλλά η χώρα τους δεν τους αγαπά. Και στα αποδυτήρια ο Τζορτζ Χιλ των Μιλγουόκι Μπακς κάλεσε τους συμπαίκτες του να μην αγωνιστούν κόντρα στο Ορλάντο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία απέναντι στους μαύρους.

Ο Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του συμφώνησαν, για να ακολουθήσει ντόμινο και των άλλων ομάδων. Ακολούθησε συνάντηση όλων των παικτών, όπου ο Λεμπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε επικριτικός προς τους Μπακς, καθώς δεν είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για την κίνησή τους. Ο Χιλ απολογήθηκε, ανέφερε πως ήταν αυθόρμητη κίνηση και, μάλιστα, οι Μπακς πρότειναν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα — κι εκεί προέκυψε κόντρα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε αντίθετος, προτείνοντας να μη συνεχιστεί το ΝΒΑ, πήρε στο πλευρό του τους Λέικερς και τους Κλίπερς, δύο εκ των φαβορί του τίτλου, κι έφυγε από την αίθουσα. Ο Τζέι Αρ Σμιθ των Λέικερς, μάλιστα, ανέφερε δηκτικά πως «δεν μπορείτε να μας ακούσετε, αλλά τώρα δεν θα μπορείτε να μας δείτε».

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων στάθηκαν στο πλευρό των παικτών, το ΝΒΑ όμως, για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί πως αντιτίθεται στην ακύρωση της σεζόν. Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 300 εκατομμύρια στην κοινότητα των μαύρων. Τότε ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε γονατίσει όπως έκανε ο Κόλιν Κάπερνικ, ο παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ, από το 2016.. Τώρα, όμως, φαίνεται πως το black lives matter δεν αρκεί ως διαμαρτυρία.

Πηγή: ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάτου, NBA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος