Καταρρίπτουν καθημερινά θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ-Στους ρυθμούς του κορονοϊού κινείται η Λατινική Αμερική

Καθημερινά καταρρίπτονται τα θλιβερά ρεκόρ της πανδημίας στις ΗΠΑ που πλέον προτάσσουν την προστασίας της μάσκας απέναντι στην επέλαση της ασθένειας.

Τουλάχιστον 55.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες  ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, , παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Οι νέοι θάνατοι  μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο έφτασαν τους 649. Συνολικά 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι υγειονομικές αρχές αποδίδουν την ευθύνη κυρίως στους νεότερους, που συγκεντρώνονται σε μπαρ και εστιατόρια και είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Καθώς η πανδημία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει στάση στο θέμα της μάσκας και λέει πλέον ανοιχτά ότι προστατεύει από τον κορονοϊό.

ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε ότι καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους της μεγάλης  πολιτείας των ΗΠΑ, στον αμερικανικό νότο όπου καλπάζουν τα κρούσματα κορονοϊού.

«Μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να αναπτύξουμε την οικονομία μας, έτσι ώστε οι Τεξανοί να μπορούν να συνεχίσουν να βιοπορίζονται, αλλά αυτό απαιτεί από τον καθένα μας να αναλάβει το ρόλο του για την προστασία του άλλου, που σημαίνει κάλυψη των προσώπων μας στους δημόσιους χώρους», υπογράμμισε ο Άμποτ.

Στην Βραζιλία οι αρχές συνεχίζουν να καταγράφουν εξωφρενικούς αριθμούς νέων θανάτων . έφτασαν τους 1.252 κα τα επιπλέον κρούσματα τα  48.105 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα φτάνει τους 61.884 νεκρούς επί συνόλου 1.496.858 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το θλιβερό ρεκόρ 6.741 νέων κρουσμάτων κατέγραψαν χθες στο Μεξικό οι αρχές υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, 679 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊό. Ο απολογισμός της πανδημίας  στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.189. θανάτους  επί συνόλου 238.511 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Περού έσπασε και αυτό  το φράγμα των 10.000 θανάτων, την ίδια εβδομάδα που η χώρα ξεκίνησε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λίμα.

Ο αριθμός των θανάτων  ανέρχεται σε 10.045, με 185 ανθρώπους να υποκύπτουν στην ασθένεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα καταγράφηκαν 3.527 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 292.004, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου.

Μεταξύ των θανάτων είναι ο ηγέτης πληθυσμού αυτοχθόνων Σαντιάγο Μανουίν, ο οποίος υπερασπιζόταν τα δικαιώματα έγγειας ιδιοκτησίας των κοινοτήτων του Αμαζονίου στη χώρα.

 Η Γουατεμάλα ξεπέρασε τα 20.000 κρούσματα κορονοϊού, με χιλιάδες άτομα να νοσούν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός θανάτων ξεπερνά τους 800, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν περίπου 1.061 νέες μολύνσεις και 26 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια.

Πηγή ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,AFP, AP, BBC

Σχετική είδηση: Καραντίνα στους επισκέπτες του Σικάγο που προέρχονται από αμερικανικές πολιτείες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος