Στο ΣΑ του ΟΗΕ η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα (video)

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, λόγω της πραγματοποίησης πυραυλικής εκτόξευσης την Κυριακή που ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε χθες επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης.
Με την ανακοίνωση αυτή, η Πιονγιάνγκ υπονοεί περαιτέρω εξέλιξη του πυραυλικού της προγράμματος, παραβιάζοντας το πλαίσιο αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η επίδειξη ισχύος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συζητούσε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ιαπωνία σε κοινές δηλώσεις με τον Σίνζο Άμπε, ο οποίος κατήγγειλε με τη σειρά του τη νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες και πρόκειται για την πρώτη πρόκληση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας από την ανάληψη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Την εκτόξευση επέβλεψε ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε ήταν τύπου Pukguksong-2. Πρόκειται για νέο τύπου πυραύλου με στρατηγικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα ζητούν την άμεση διεξαγωγή διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Νέας Υόρκης) σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ