ΗΠΑ: «Παράσημο τιμής» το υψηλό πλήθος κρουσμάτων λέει ο Τραμπ-Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι στο 24ωρο

Ξεπέρασαν τους 1.500 σε ένα 24ωρο οι θάνατοι στις ΗΠΑ μετά από ημέρες ύφεσης.  Σχεδόν 1.528.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα , όπου τα θύματα φτάνουν τις 91.878 -περισσότερα, δηλαδή, από όσα καταγράφονται αθροιστικώς στην Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στη χώρα, τα θύματα ξεπερνούν πλέον το αντίστοιχο πλήθος σε ολόκληρη την Ισπανία. Παρ’ όλα αυτά, από σήμερα αναμένεται να έχει ξεκινήσει η άρση ή η χαλάρωση των όρων φυσικής αποστασιοποίησης σε όλη την χώρα, λίγο πριν την επίσημη εθνική αργία της Δευτέρας, 25ης Μαΐου, οπότε και οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν τα θύματα των ενόπλων δυνάμεών τους. Στην Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρζι, το Ντέλαγουερ, και το Κονέτικατ, το τριήμερο θα βρει τις παραλίες των πολιτειών ανοιχτές από την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «παράσημο τιμής» το υψηλό αναφερόμενο πλήθος κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα, αποδίδοντάς το στους αναλόγως περισσότερους και καλύτερους, κατά τον ίδιο, διενεργούμενους διαγνωστικούς ελέγχους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου και στην εκ μέρους του προληπτική πρόσληψη υδροξυχλωροκίνης, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ως «ψεύτικη» πρόσφατη μελέτη περί των κινδύνων της ουσίας αυτής για την υγεία. Η μελέτη διενεργήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αξιολογώντας δεδομένα από τη νοσηλεία ασθενών σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Ο πρόεδρος Τραμπ σχολίασε την μεθοδολογία της μελέτης, λέγοντας πως ήταν απατηλή επειδή η υδροξυλωροκίνη χορηγήθηκε σε «αρρώστους», «ετοιμοθάνατους» ανθρώπους, με αποτέλεσμα να εμφανίζει λανθασμένα αποτελέσματα. Να σημειωθεί, πάντως, πως η εν λόγω έρευνα δεν είναι η μόνη επί των αντενδείξεων της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει για πολύ καιρό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε κριτική και για μια ακόμα εμφάνισή του χωρίς προστατευτική μάσκα, καθώς σήμερα παρέστη σε γεύμα στο Καπιτώλιο με τους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, οι οποίοι, σύμφωνα με το CNN, δεν ενημερώθηκαν για κάποια προϋπόθεση διαγνωστικού ελέγχου πριν το γεύμα. Ο πρόεδρος Τραμπ συνοδευόταν από τον επιτελάρχη του, Μαρκ Μέντοουζ, καθώς και από τον σύμβουλο και γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι επίσης εμφανίστηκαν χωρίς προστατευτικές μάσκες. Στο ίδιο θέμα, και εν αναμονή προεδρικής επίσκεψης σε εργοστάσιό της την Πέμπτη, η Ford κοινοποίησε στον Λευκό Οίκο τις προϋποθέσεις ασφαλούς κίνησης στους χώρους της, οι οποίες προβλέπουν την χρήση προστατευτικού υλικού. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως θα το σκεφτεί, και πως, όπου είναι πρέπον, θα φορέσει μάσκα.

Ανταπόκριση: Αλέξανδρος Μόρντουνταγκ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ