Στα άκρα η κόντρα Τραμπ-Δημοκρατικών με φόντο την ψηφοφορία για παραπομπή του

Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα Ντόναλντ Τραμπ και Δημοκρατικών με φόντο την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «συνεχής απειλή» για «την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

«Οι ανεύθυνες πράξεις του προέδρου κατέστησαν απαραίτητη τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του, δεν μας άφησε άλλη επιλογή» επισήμανε η ίδια ενώπιον των βουλευτών.

«Κηρύσσω επίσημα και με θλίψη την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ. Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα επιδείξουμε αμέλεια σε βάρος των καθηκόντων μας» υπογράμμισε η Πελόζι δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα της συζήτησης επί των άρθρων του κατηγορητηρίου, που θα τεθούν αργότερα σήμερα σε ψηφοφορία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω twitter ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί και επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στους Δημοκρατικούς, ενώ χαρακτήρισε τη Νάνσι Πελόζι τη χειρότερη πρόεδρο της Βουλής. Παρακολουθώντας μάλιστα τη διαδικασία, αναρτά συνεχώς μηνύματα που τον στηρίζουν.

“Το πιστεύετε ότι θα παραπεμφθώ σήμερα από την άκρα αριστερά, τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Τρομερό πράγμα. Διαβάστε τις απομαγνητοφωνήσεις. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί σε κανένα άλλο πρόεδρο ξανά. Προσευχηθείτε!”

Μία μέρα νωρίτερα είχε μιλήσει για απόπειρα πραξικοπήματος και πόλεμο κατά της Δημοκρατίας, βάλλοντας κατά της Νάνσι Πελόζι και της διαδικασίας σε μία εξασέλιδη επιστολή. Έφερε ως παράδειγμα τις δίκες των μαγισσών στο Σάλεμ το 17ο αιώνα – λέγοντας ότι εκείνες είχαν καλύτερη αντιμετώπιση.

Από νωρίς το πρωί κόσμος διαδηλώνει σε αρκετές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας την παραπομπή του Τραμπ. «Ο Τραμπ πρέπει να φύγει», «Ο κόσμος κοιτάζει», «Προστατεύστε το Σύνταγμα»: Κρατώντας πλακάτ με τα παραπάνω συνθήματα, ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, για να στηρίξει τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που ετοιμάζονται να εγκρίνουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Οι εκφωνητές διαφόρων οργανώσεων, οι οποίες απηύθυναν το κάλεσμα για την κινητοποίηση, ανέβαιναν στη μικρή σκηνή, που είχε στηθεί μπροστά από το εμβληματικό τρούλο του Κογκρέσου, ενώ περιστοιχίζονταν από μεγάλα πορτοκαλί γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη «Παραπομπή».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι με χαρά θα κατέθετε και θα παρουσίαζε έγγραφα στο πλαίσιο μιας δίκης στη Γερουσία με αίτημα την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ “εφόσον αυτό ήταν προσήκον και απαιτείτο από τον νόμο”.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε οποιαδήποτε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης διεξαχθεί στη Γερουσία να είναι σύντομης διάρκειας και χωρίς την κατάθεση νέων μαρτύρων. “Όταν φθάσει εδώ, ο στόχος μου είναι να διεξαχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα” είπε ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ σε δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ