Σε δημοπρασία μπλούζα που σχεδίασε ο Σέσιλ Μπίτον για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Με το βραβείο Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών για την ταινία «Ωραία μου Κυρία» (1964), σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ με πρωταγωνιστές την Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Ρεξ Χάρισον, είχε τιμηθεί ο ενδυματολόγος Σέσιλ Μπίτον (Cecil Beaton). Ήταν ένα από τα 8 Όσκαρ που απέσπασε η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ που ανέβηκε το 1956 στο Μπρόντγουεϊ.

Η μπλούζα που φορούσε η ηθοποιός Όντρεϊ Χέπμπορν στην αγαπημένη σε πολλούς ταινία  -και πιστεύεται ότι σχεδιάστηκε από τον Μπίτον- θα δημοπρατηθεί σήμερα, Πέμπτη 28/6, από τον οίκο δημοπρασιών Nate D. Sanders Auctions, με έδρα το Λος Άντζελες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WWD (Women’s Wear Daily) .

Η μπλούζα μοιάζει πολύ με αυτήν που φορούσε η Χέπμπορν στις σκηνές, στις οποίες τραγουδούσε το «Rain in Spain» και το «I Could Have Danced All Night» και είναι πιθανότατα η αρχική πάνω στην οποία δημιουργήθηκε παρόμοια. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι το βολάν στο κάτω μέρος των μανικιών της, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ταινία, το 1964, η Όντρεϊ Χέπμπορν είχε ερωτηθεί εάν θα άλλαξε το στυλ της εφόσον φόρεσε τα σχέδια του Μπίτον για το ρόλο της στην ταινία. «Λοιπόν, δεν το νομίζω, γιατί μάλλον προτιμώ τα γεωμετρικά σχέδια», είχε απαντήσει, προσθέτοντας ότι θα φορούσε Givenchy στην περιοδεία Τύπου.

Ο Σέσιλ Μπίτον, Φωτογράφος μόδας, δημοσιογράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος είχε σχεδιάσει περισσότερα από 1.000 κοστούμια, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου που φορούσε η Χέπμπορν στις Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ.

Εκπρόσωπος της Nate D. Sanders Auctions δήλωσε ότι η μπλούζα που θα τεθεί σε δημοπρασία ήταν μέχρι τώρα στην κατοχή ενός ιδιώτη συλλέκτη.

Η τιμή εκκίνησης για την πώληση της μπλούζας, η οποία έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα Μουσεία Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία και στο Μουσείο Nihombashi-Mitsukoshi στο Τόκιο, είναι 25.000 δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ /WWD

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ