«Ψεύτης ο Παπαδόπουλος», δηλώνει ο Τραμπ

«Ψεύτη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, τον ένα από τους τρεις σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, και υποβάθμισε τον ρόλο που είχε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Σε μια σειρά από μηνύματα που έστειλε το πρωί της Τρίτης μέσω του Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, του Πολ Μάναφορτ, αφορά γεγονότα πολύ παλαιότερα από την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο.

Το επιχείρημα αυτό είχε διατυπώσει και τη Δευτέρα, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ για συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ και ξέπλυμα χρημάτων.

«Λίγοι ήξεραν τον χαμηλού επιπέδου νεαρό εθελοντή, το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ και ο οποίος απέδειξε ήδη ότι ήταν ένας ψεύτης. Ερευνήστε για τους Δημοκρατικούς!», υποστηρίζει ο πρόεδρος.

Από τους τρεις πρώτους σε βάρος των οποίων έχει απαγγείλει κατηγορίες ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, μόνο ο Παπαδόπουλος -ένας πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής- δέχθηκε να δηλώσει ένοχος και να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε πως είπε ψέματα στο FBI για τις επανειλημμένες επαφές που είχε με μεσολαβητές της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο να αποκτήσει πληροφορίες σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να προσπαθήσει να οργανώσει συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της ομάδας του Ρεπουμπλικανού κατηγορείται για τόσο εμπεριστατωμένες επαφές με Ρώσους μεσολαβητές.

Σε άλλο μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ εκφράζει την ελπίδα «πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους στις μαζικές μειώσεις φόρων που κάνουμε για τις επιχειρήσεις (θέσεις εργασίας) και τη μεσαία τάξη (πέραν της διαφθοράς των δημοκρατικών)».

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: O πρώην διευθυντής του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI – Πώς σχολιάζει ο Aμερικανός πρόεδρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος