Πολλοί τραυματίες, μία σύλληψη έξω από το κτίριο της NSA στο Μέριλαντ

«Πολλοί άνθρωποι» τραυματίστηκαν στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε την Τετάρτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ, όπως ανακοίνωσε η ίδια η υπηρεσία. Σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο, η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας), όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να μπει στις εγκαταστάσεις της NSA χωρίς να έχει την κατάλληλη άδεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκαν πυροβολισμοί, αλλά κανένας από τους τραυματισμούς δεν φαίνεται να οφείλεται σε σφαίρες.

Στην ανακοίνωση της NSA δεν αποσαφηνίζεται ποιος άνοιξε πυρ, αν δηλαδή πυροβόλησαν οι δράστες ή οι φρουροί του κτιρίου για να αποτρέψουν την είσοδο των υπόπτων στον χώρο.

Ασαφές παραμένει και το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Αρχικά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες και έναν συλληφθέντα, στη συνέχεια όμως ένας εκπρόσωπος της NSA είπε ότι υπάρχει μόνο ένας τραυματίας.

Αστυνομικοί ερεύνησαν το μαύρο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα από την πύλη εισόδου της NSA. Έβγαλαν από το όχημα διάφορα αντικείμενα και τα έλεγξαν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Το Φορτ Μιντ βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή της Ουάσινγκτον και οι οδηγοί συχνά στρίβουν στη λάθος έξοδο και καταλήγουν στις πύλες της NSA που φρουρούνται από ένοπλους άνδρες.

Σχετική είδησηΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από την έδρα της NSA – Τραυματισμοί και μία σύλληψη

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ