«Ποιός φοβάται την Όλρεντ;» – Η κατήγορος που θέλει τον Κόσμπι στη φυλακή

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Άντρεα Κόνσταντ το 2004 κρίθηκε ο 80χρονος κωμικός, Μπιλ Κόσμπι, που από χθες βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό στην Φιλαδέλφεια και με υποχρεωτικό βραχιολάκι εντοπισμού, εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του. Είναι πλέον αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών και δεν αποκλείεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή, κάτι που χαρακτηρίζει αυτοσκοπό, η φεμινίστρια δικηγόρος Γκλόρια Ολρεντ, η οποία εκπροσώπησε 33 γυναίκες που κατηγορούν τον Κόσμπι για σεξουαλικές επιθέσεις.

Μετά την περυσινή αποτυχία να υπάρξει απόφαση, η Όλρεντ προειδοποίησε: «Είναι πολύ νωρίς για να πανηγυρίζετε κ. Κόσμπι. Ο δεύτερος γύρος πιθανόν να βρίσκεται κοντά. Και αυτή τη φορά θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Τα λόγια της αποδείχτηκαν προφητικά.

Το πιθανότερο πάντως είναι να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, ενώ απόφαση αναμένεται εντός 75 ημερών, δηλαδή περίπου ως τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον δικαστή.  Ωστόσο αν γίνει δεκτή η προσφυγή για έφεση, θα διεξαχθεί κι άλλη δίκη.

Και αναμέτρηση με τον Ντ. Τραμπ

Η Γκλόρια Όλρεντ και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι παλιοί γνώριμοι. Η πιο σημαντική κόντρα ανάμεσά τους έγινε το 2012, όταν ένα μοντέλο από τον Καναδά ονόματι Τζένα Ταλάκοβα κρίθηκε ακατάλληλο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος –τα δικαιώματα του διαγωνισμού από το 1996 ως το 2015 είχε ο Ντόναλντ Τραμπ–επειδή ήταν τρανσέξουαλ.

“Κύριε Τραμπ, δεν μας νοιάζει ποιά ήταν η ανατομία σας όταν γεννηθήκατε και δεν θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει ποιά ήταν η ανατομία της όταν γεννήθηκε εκείνη”. Έτσι ξεκίνησε τη συνέντευξη η Όλρεντ προκαλώντας, εύλογα, την οργή του Τραμπ, ο οποίος και απάντησε με το γνωστό του ύφος: “Ωωω, η Γκλόρια προφανώς θα ήθελε να δει τί υπάρχει μέσα στο παντελόνι μου”…
Αποτέλεσμα; Η Ταλάκοβα έγινε δεκτή στον διαγωνισμό. Και μάλιστα έφτασε στην 12αδα των φιναλίστ.

Και η κόντρα της Όλρεντ με τον Τραμπ συνεχίστηκε. Εκείνη έχει αναλάβει την υπόθεση της Ελληνοαμερικανίδας Σάμερ Ζερβός, μιας πρώην διαγωνιζόμενης στο τηλεριάλιτι Apprentice, που παρουσίαζε ο Τραμπ, η οποία ισχυρίζεται ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ την θώπευσε και την φίλησε, παρά την θέλησή της, σε ένα ξενοδοχείο το 2007.

Η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης χαιρετίστηκε ως μια νίκη του κινήματος #MeToo. ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ