Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.
«Ο πατέρας μου απεβίωσε ειρηνικά απόψε», ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του η Μίκα Μπρεζίνσκι, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου NBC.
Ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, γεννημένος στην Πολωνία, είχε μεγάλη επιρροή στη χάραξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Βρισκόταν στον Λευκό Οίκο το 1979, όταν ο σάχης του Ιράν, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανατράπηκε από την Ισλαμική Επανάσταση, πριν ακολουθήσει η κρίση των Αμερικανών ομήρων.
Συνέχισε τα επόμενα χρόνια να παρεμβαίνει συχνά στον δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ, για να εκφράσει την άποψή του κυρίως για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Απεβίωσε στο Φολς Τσερτς, στη Βιρτζίνια.
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος