Ο Τραμπ αναμένει από τη Ρωσία την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

Την αποκλιμάκωση των βίαιων συγκρούσεων και την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται στον απόηχο της απομάκρυνσης του Μάικλ Φλιν από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, έπειτα από αποκαλύψεις ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους αξιωματούχους σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, με αντικείμενο την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι αναμένει από την ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία», τόνισε ο Σπάισερ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Παράλληλα προσδοκά και επιθυμεί την συνεννόηση με την Ρωσία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

Σε σχέση με την παραίτηση του Μάικλ Φλιν ο Σπάισερ είπε ότι η αποπομπή προχώρησε καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, και ότι δεν τίθεται νομικό ζήτημα.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, μετά την παραίτηση Φλιν, επέλεξε να εστιάσει στις διαρροές της κυβέρνησης του.

«Η πραγματική ιστορία εδώ είναι γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές παράνομες διαρροές από την Ουάσιγκτον. Θα υπάρξουν αντίστοιχες διαρροές όταν θα αντιμετωπίζω υποθέσεις όπως αυτή της Βόρειας Κορέας;», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση του στο twitter.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ τόνισε ότι ο Φλιν πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα πιθανό να ασχοληθεί με τις επαφές του Φλιν με τον Ρώσο πρεσβευτή.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ρεπουμπλικάνους να απαιτήσουν με τροπολογία τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι το σκάνδαλο Φλιν, καθιστά επιτακτικό να διαπιστωθεί αν ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Οι Δημοκρατικοί τονίζουν ότι η πολιτική μάχη που δίνουν θα συνεχιστεί. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων λόγω της εκτεταμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η “αυτοκρατορία” του Τραμπ εκτείνεται σε κρατικές εταιρείες στην Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ έχει επίσης επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ