ΝΥΤ: Ο Τραμπ ενδέχεται να μην έχει πληρώσει φόρους επί 18 χρόνια

Νέα πίεση στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τράμπ, δημιουργεί δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πιθανότητα να μην έχει πληρώσει φόρους για περίπου δύο δεκαετίες.

Οι New York Times αναφέρουν πως είχαν πρόσβαση, μέσω μιας ανώνυμης πηγής, στη φορολογική δήλωση του Ντοναλντ Τραμπ του έτους 1995. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως είχε δηλώσει τότε «ζημιές 916 εκατ. δολαρίων». Αν και δεν είναι γνωστά τα φορολογητέα εισοδήματά του τις επόμενες χρονιές, αυτό το κολοσσιαίο ποσό μπορεί να του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρόνο «επί 18 χρόνια», δηλαδή μέχρι το 2013.

Οι τεράστιες ζημιές που φέρεται ότι είχε υποστεί ο Τραμπ οφείλονταν, σύμφωνα με τους Times, στις ηχηρές αποτυχίες του στον κόσμο των καζίνο του Ατλάντικ Σίτι, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και σε άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ξενοδοχειακό τομέα και στις αερομεταφορές.

Ερωτηθείς για το άρθρο των New York Times, ο υποψήφιος δεν απάντησε άμεσα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία δεν γίνεται αναφορά στις ζημιές των 916 εκατ. δολαρίων, αλλά διαβεβαιώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, «ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας», «δεν πληρώνει περισσότερους φόρους απ’ ό,τι ορίζει ο νόμος».

Οι New York Times, υποστήριξε επίσης η ομάδα του Τραμπ, «δεν είναι παρά η προέκταση της εκστρατείας της Κλίντον, του Δημοκρατικού Κόμματος και των ειδικών συμφερόντων του».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ