Τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, που δεν μπορούσαν να εξυπηρετούν πελάτες στο εσωτερικό τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, αναμένεται να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη 14η Φεβρουαρίου, χάρη στην υποχώρηση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.
Η Νέα Υόρκη βλέπει τους δείκτες της επιδημίας να μειώνονται από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η επιδημία βρισκόταν σε νέα κορύφωση, τροφοδοτούμενη από τις γιορτές στα τέλη του έτους, είπε ο Κουόμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνήτη, το ποσοστό θετικών τεστ στη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί αυτή τη στιγμή στο 4,9% έναντι 7,1% στις αρχές Ιανουαρίου.
«Θα μπορούσατε να κάνετε κράτηση τώρα για ένα τραπέζι, να σχεδιάσετε το δείπνο σας, να ζητήσετε κάποια σε γάμο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», σημείωσε.
Όμως, καθώς τα κρούσματα των νέων στελεχών του κορονοϊού, ιδίως του βρετανικού και πιο πρόσφατα του νοτιοαφρικανικού, αυξάνονται, ο Άντριου Κουόμο προειδοποίησε ότι η επαναλειτουργία αυτή, με μια χωρητικότητα στο 25%, θα εξαρτηθεί από την «παραμονή στα σημερινά ποσοστά θετικότητας».
Οι αίθουσες των εστιατορίων στη Νέα Υόρκη είχαν κλείσει για πρώτη φορά την άνοιξη, προτού ξανανοίξουν στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ξανακλείσουν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος