Να παραιτηθεί ο Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση ζητούν στελέχη της αντιπολίτευσης

Τρεις γυναίκες που κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα από το Κογκρέσο για τις ενέργειές του. O Λευκός Οίκος αντέδρασε αμέσως επικρίνοντας «τον παραλογισμό» των καταγγελιών αυτών, τις οποίες χαρακτήρισε «ψευδείς» και υποκινούμενες από «πολιτικά κίνητρα». Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κίρστεν Γκίλιμπραντ που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναικών.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των τριών γυναικών, της Κρουκς, της Τζέσικα Λιντς και της Σαμάνθα Χόλβι, οργανώθηκε από την Brave New Films, η οποία ήταν παραγωγός του ντοκιμαντέρ «16 γυναίκες και ο Ντόναλντ Τραμπ», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προηγούμενο μήνα και αφορά τις καταγγελίες που έχουν κάνει πολλές γυναίκες εναντίον του Αμερικανού προέδρου.

Η Λιντς, η Κρουκς και η Χόλβι είχαν αρχικά κάνει τις καταγγελίες τους χωριστά, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ωστόσο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον παραγωγή του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν και το κίνημα “Σπάστε τη σιωπή”, το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα.

Μιλώντας στο NBC η Σαμάνθα Χόλβι, πρώην Μις Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι το 2006 ο Τραμπ κοίταζε εκείνη και τις άλλες υποψήφιες του διαγωνισμού Μις ΗΠΑ, τον οποίο διοργάνωνε, επίμονα. «Μας έβαλε στη σειρά και με κοιτούσε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας», κατήγγειλε η Χόλβει, η οποία ήταν τότε 20 ετών.

Η Τζέσικα Λιντς, που είναι πλέον 70 ετών, κατήγγειλε ότι όταν ήταν 38 ετών είχε καθίσει δίπλα στον Τραμπ στην πρώτη θέση  αεροπλάνου με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν εκείνος άρχισε να την αγγίζει παντού, χωρίς τη συγκατάθεσή της. «Έβαζε τα χέρια του παντού, με φιλούσε και με άγγιζε», κατήγγειλε.

Από την πλευρά της η Ρέιτσελ Κρουκς επεσήμανε ότι το 2005, όταν ήταν 22 ετών και εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ στον Πύργο Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος, αφού της έκανε χειραψία, τη φίλησε στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι: “είναι θετικό οι γυναίκες να βγαίνουν μπροστά”. Ωστόσο τόνισε ότι ο Τραμπ αρνείται τις καταγγελίες.

«Έγινε πολύ πριν από τις εκλογές και δόθηκε απάντηση στις κατηγορίες» μέσω της νίκης του προέδρου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

“Οι καταγγελίες αυτές είναι αξιόπιστες και είναι πολλές,” τόνισε εκ μέρους των Δημοκρατικών, η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, που ηγείται των προσπαθειών στο Κογκρέσο για την καταπολέμηση των σεξουαλικών επιθέσεων στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Στην περίπτωση που “δεν παραιτηθεί άμεσα ο ίδιος”, το Κογκρέσο “θα πρέπει να διεξάγει ειδικές έρευνες για την συμπεριφορά του, ώστε να πληρώσει για τις πράξεις του,” υποστήριξε.

Απαντώντας στην προτροπή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι ότι όσες κατηγορούν τον Τραμπ “θα πρέπει να εισακουστούν,” η Κίρστεν Γκίλιμπραντ συμπλήρωσε: “Όχι μόνο οι γυναίκες θα πρέπει να ακουστούν, αλλά θα πρέπει να πιστέψουμε όσα λένε.”

Πηγή: CNN

Σχετική είδηση: Χέιλι: Να ακουστούν όσες κατηγόρησαν τον Τραμπ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ