Λας Βέγκας: 50 οι νεκροί και 200 τραυματίες – Αναγνωρίστηκε ο δράστης (video)

Τραγωδία στο ξενοδοχείο Mανταλέι Μπέι, στo Λας Βέγκας, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών και θαμώνων από τον 32ο του ξενοδοχείου σε απέναντι συναυλιακό χώρο. Ο σερίφης του Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 50 και οι τραυματίες τους 200. Πληροφορίες από το νοσοκομείο της πόλης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει δηλώσεις για την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας περίπου στις 17.30 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος κάτοικος της πόλης, είναι νεκρός. Ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον ύποπτο ως δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Στίβεν Πάντοκ. Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, σύμφωνα με τον σερίφη του Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία.
Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε check in στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εκτιμά πως έχει εντοπίσει την γυναίκα ασιατικής καταγωγής που καταζητούσε σε σχέση με την επίθεση.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Λας Βέγκας: 50 οι νεκροί και 200 τραυματίες – Αναγνωρίστηκε ο δράστης  (video)
(AP Photo/John Locher)

Το χρονικό της επίθεσης

Απέναντι από το καζίνο- ξενοδοχείο, Mανταλέι Μπέι, υπήρχε σε εξέλιξη συναυλία όπου ήταν συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκε στο Ιντερνετ φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος , ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί  ταυτόχρονα  μπορεί και από αυτόματο όπλο. Οι αστυνομικές αρχές μετά από ώρα απέκλεισαν την περίπτωση να υπάρχουν πέραν του ενός ελεύθεροι σκοπευτές.

Η αστυνομία έκανε εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην αναρτώνται βίντεο με τα οποία προδίδονται οι θέσεις των αστυνομικών στην αποκλεισμένη περιοχή.

Λας Βέγκας: 50 οι νεκροί και 200 τραυματίες – Αναγνωρίστηκε ο δράστης  (video)
(AP Photo/John Locher)

Υπήρξαν πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας εκτός του χώρου της υπαίθριας συναυλίας country, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι αρχές του αεροδρομίου ΜακΚάραν του Λας Βέγκας επιβεβαίωσαν με μήνυμα στο Twitter την προσωρινή διακοπή των πτήσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας.

«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου στα θύματα και στις οικογένειες του τρομερού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας», αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, New York Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ