Λάμψη αστέρων στον Λευκό Οίκο (video)

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο ρόκερ Μπρους Σπρίνγκστιν, ο πρώην μπασκετμπολίστας Μάικ Τζόρνταν συγκαταλέγονται στους 21 που βραβεύτηκαν χθες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, στην τελευταία του βραδιά Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, μια βραδιά γεμάτη από αστέρες και πολύ συγκίνηση.

Μεταξύ αυτών και η Ελεν Ντε Τζένερις που δεν της επετράπη αρχικά η είσοδος ώρα γιατί είχε ξεχάσει την ταυτότητά της.

Ύστερα από μία ώρα στο κρύο, η παρουσιάστρια συγκινημένη βραβεύθηκε από τον Ομπάμα, ο οποίος την εξήρε για το θάρρος της να δηλώσει ανοικτά ομοφυλόφιλη πριν από 20 χρόνια.

«Πόσο πολύ κουράγιο χρειάστηκε η Ελεν για να το αποκαλύψει πριν από 20 χρόνια. Τι απίστευτο βάρος έπρεπε να κουβαλά; Να παίρνει ένα τέτοιο βάρος για την καριέρα της… Οι άνθρωποι δεν το κάνουν συχνά αυτό… και μετά να κουβαλά στους ώμους της τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε.

Την ύψιστη τιμητική διάκριση προς τους Αμερικανούς πολίτες έλαβαν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τομ Χανκς.

«Η ταινία «Sully» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν πρέπει ποτέ να ταξιδεύει κανείς με τον Τομ Χανκς. Έχει αντιμετωπίσει πειρατές, συντριβές αεροσκαφών, έχει αποκλειστεί σε αεροδρόμιο…» είπε ο Ομπάμα.

Γέλιο στην αίθουσα προκάλεσε και η…προσπάθεια του Ομπάμα να περάσει το μετάλλιο από τον πανύψηλο θρύλο του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ…ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος τόλμησε να…αναμετρηθεί με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Η Νταϊάνα Ρος και ο Μπρους Σπρίνγκστιν βραβεύτηκαν από τον κόσμο της μουσικής, ενώ ο Μπίλι Γκέιτς και η σύζυγος του Μελίντα τιμήθηκαν για το φιλανθρωπικό έργο τους.

«Είναι σημαντικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους για να συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι που μας κάνει τη σπουδαιότερη χώρα στη γη. Οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου και να γίνω αυτό που είμαι. Ο καθένας τους με άγγιξε πολύ δυνατά και προσωπικά, με τρόπο που πιθανόν δεν μπορούσαν καν να φανταστούν», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Οι διάσημοι τιμηθέντες μάλιστα είπαν ναι στην τελευταία διαδικτυακή μόδα, το περίφημο mannequin challenge και στάθηκαν ακίνητοι μπροστά στην κάμερα, συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό βίντεο.

Πηγή ΕΡΤ, Επιμέλεια Κ. Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος