Κυκλοφορεί τελικά σήμερα το βιβλίο της Μέρι Τραμπ

Δικαστής αποφάσισε ότι η ανιψιά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κόρη του θανόντος μεγαλύτερου αδερφού του αμερικανού προέδρου, Μέρι Τραμπ μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για το εξαιρετικά επικριτικό βιβλίο που έγραψε για τον θείο της.

Κυκλοφορεί τελικά σήμερα το βιβλίο της Μέρι Τραμπ
Η Μέρι Τραμπ (φωτογραφία από τη σελίδα της στο Facebook)

Είχε προηγηθεί η έκδοση διαταγής προσωρινών μέτρων, που την εμπόδιζε να δημοσιεύσει ή να διανείμει το έργο της, κάθως ο θείος της, Ρόμπερτ Τραμπ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της, προκειμένου να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Χαλ Γκρίνγουολντ, απέρριψε τα επιχειρήματα του Ρόμπερτ Τραμπ, ότι η Μαίρη Τραμπ απαγορεύεται να μιλάει δημοσίως για τα μέλη της οικογένειάς της εξαιτίας μιας συμφωνίας μεταξύ συγγενών σχετικά με την περιουσία του πατέρα τους μετά τοn θάνατό του.

Σύμφωνα με τον δικαστή, οι ρήτρες εμπιστευτικότητας στη συμφωνία του 2001, «ιδωμένες στο πλαίσιο των τρεχουσών οικογενειακών συνθηκών του Τραμπ το 2020, θα προσέβαλαν τη δημόσια πολιτική». Άλλωστε, όπως είπε, οι ρήτρες αφορούσαν κυρίως την οικονομική πτυχή της συμφωνίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την παραμονή της προγραμματισμένης για σήμερα επίσημης κυκλοφορίας του βιβλίου.

Κυκλοφορεί τελικά σήμερα το βιβλίο της Μέρι Τραμπ

Το βιβλίο έχει τίτλο “Τόσο Πολύ Αλλά Ποτέ Αρκετό: Πώς Η Οικογένειά Μου Δημιούργησε τον Πιο Επικίνδυνο Άνθρωπο στον Κόσμο” και προσελκύει την προσοχή των ΜΜΕ, καθώς παρουσιάζει άγνωστες πτυχές των παιδικών χρόνων και της προσωπικής ζωής του προέδρου Τραμπ.

Η Μέρι Τραμπ, ψυχολόγος και η μόνη ανιψιά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι το πρώτο μέλος της προεδρικής οικογένειας που μιλάει τόσο ανοιχτά για τον πρόεδρο Τραμπ, αλλά και τα πάρε-δώσε εντός του Λευκού Οίκου. Έγραψε στο βιβλίο ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει τον Ντόναλντ ναρκισσιστή – πληροί και τα εννέα κριτήρια που περιγράφονται στο «Διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο ψυχικών διαταραχών».

“Τώρα που η αντισυνταγματική διαταγή απαγόρευσης έχει τελικά αρθεί, είμαστε σίγουροι ότι ο Λευκός Οίκος και η Αμερική περιμένουν να ακούσουν τελικά αυτά που η Μέρι έχει να πει,” ανέφερε ο Κρις Μπαστάρντι, ένας εκπρόσωπος της Μέρι Τραμπ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Την παραμονή της δημοσίευσής του, το βιβλίο της Mary Trump κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με τις καλύτερες πωλήσεις στο Amazon.com.

Πηγή: Politico, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος