Καταθέτει εναντίον του Τραμπ και ο οικονομικός δ/ντης του ιδρύματός του

Ο Allen Weisselberg, -σημαίνουσα φιγούρα από τον κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ- διευθύνων οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού τελεί πλέον υπό καθεστώς ασυλίας αναφορικά με την έρευνα για την καταβολή χρηματικών ποσών σε δύο γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς χορήγησαν ασυλία στον Allen Weisselberg προκειμένου να παράσχει πληροφορίες για τον Michael Cohen. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o Weisselberg είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακής επιτροπής, πριν από μερικούς μήνες.

Όπως γράφει το bbc.com  υπάρχει καταγεγραμμένη, κρυφή συνομιλία, από τον Κόεν, όπου ακούγεται η φωνή του Weisselber όπου στη συζήτηση φέρεται να γίνεται λόγος για καταβολές χρημάτων στις φερόμενες ερωμένες του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίθεση του Τραμπ στον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και πάλι σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του με τον οποίο είχε χθες μια ανταλλαγή λεκτικών πυρών, με τον Τζεφ Σέσιονς να απορρίπτει τις επαναλαμβανόμενες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου.

Με μια ομοβροντία tweet που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ένα μέρος του μηνύματος που έστειλε χθες ο Σέσιονς, το οποίο ερμηνεύθηκε ως μια ελάχιστα συγκαλυμμένη κριτική στις τακτικές επιθέσεις του προέδρου εναντίον του. Ο τελευταίος τον επικρίνει επειδή αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές, τον Μάρτιο του 2017. Αρμόδιος για την έρευνα αυτή ανέλαβε ο υφυπουργός Ροντ Ροζενστάιν.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα επηρεάζεται ανάρμοστα από πολιτικούς λόγους. Τζεφ, είναι ΣΟΥΠΕΡ, αυτό θέλει όλος ο κόσμος, ρίξε λοιπόν μια ματιά σε όλη τη διαφθορά ‘της άλλης πλευράς’», έγραψε ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Σχετικές ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ