“Ισχυρό δολάριο” δήλωσε ότι θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Δήλωση με την οποία καταγράφεται η διαφορά εκτίμησής του από τον υπουργό των Οικονομικών, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ ενός “ισχυρού δολαρίου”, ενώ ο υπουργός των Οικονομικών, είχε αναφερθεί την Τετάρτη 24/1 στα οφέλη από ένα αδύναμο δολάριο.

Η αξία του δολαρίου “θα πρέπει να βασίζεται στην ισχύ της χώρας” είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC από το Νταβός, όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. “Το δολάριο θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερο και τελικά θέλω να δω ένα ισχυρό δολάριο”, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν παρερμηνεύτηκαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι ισχυρές από οικονομικής άποψης και ότι κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει για το δολάριο. “Δεν μ΄αρέσει να μιλάω για αυτό επειδή, ειλικρινά, κανείς δεν θα έπρεπε να μιλάει. Πρέπει να είναι αυτό που πρέπει να είναι και να βασίζεται στην ισχύ της χώρας”, είπε, προσθέτοντας: “Τα πάμε πάρα πολύ καλά”, επέμεινε.

Η δήλωση του Μνούτσιν, την Τετάρτη, οδήγησε σε ράλι του ευρώ, ωστόσο απόψε, μετά τη συνέντευξη του Τραμπ, το δολάριο ανέκτησε το χαμένο έδαφος. Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων με βάση την εμπορικά σταθμισμένη ισοτιμία του, ανέβηκε στο 89,027, αφού νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι και το 88,438.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, που είχε ξεπράσει, για πρώτη φορά από το 2014, το συμβολικό όριο των 1,25 δολαρίων, υποχώρησε ξανά κάτω από τα 1,24 δολάρια.

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ