ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε λύκειο στην Καλιφόρνια-Συνελήφθη 14χρονος μαθητής

Ένας ύποπτος συνελήφθη σήμερα αφότου η αστυνομία επενέβη σε ένα Λύκειο στην Καλιφόρνια όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκαν πυροβολισμοί, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Ένας ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι και άλλος ένας 14χρονος νεαρός ισπανόφωνος συνελήφθη, ενώ οι αρχές εντόπισαν και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μαθητές. Αναφορές υπήρξαν λίγο αργότερα για πυροβολισμούς και σε δημοτικό σχολείο, σε απόσταση λίγων λίγων χιλιομέτρων, ωστόσο οι αστυνομικοί που έσπευσαν δεν βρήκαν κάτι ύποπτο.

Οι αρχές έλαβαν αρκετές κλήσεις για βοήθεια, που έκαναν λόγο για έναν ένοπλο άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό του σχολείου Highland High School στο Παλμντέιλ, σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια του Λος Άντζελες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλείται τον αναπληρωτή σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες Τσαρλς Μουρ.

Σύμφωνα με το CBS, που επικαλέστηκε το γραφείο του σερίφη, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Ένας άνδρας συνελήφθη «σε σχέση με μια κλήση που προειδοποιούσε για έναν ένοπλο άνδρα».

Επικαλούμενο την πυροσβεστική υπηρεσία, το CNN επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη στο Παλμντέιλ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μία ώρα μετά την πρώτη κλήση στο γραφείο του σερίφη σχετικά με την παρουσία ενός ενόπλου, στις 07.05 (17.05 ώρα Ελλάδας). Και οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι μαθητές του Λυκείου μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο και η πρόσβαση αποκλείστηκε.

Το CNN φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός νεαρού άνδρα ηλικίας 23 ετών, του Ρίκι Μουνιόζ, που είχε μόλις αφήσει στο σχολείο τις δύο μικρότερες αδελφές του κι έναν φίλο τους γύρω στις 07.00 το πρωί.

«Περίπου ένα λεπτό αργότερα, μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι πέφτουν πυροβολισμοί» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ