ΗΠΑ: Πρώτο πιάτο στη συνάντηση Τραμπ – Λαβρόφ η Συρία

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Ρωσίας εγκωμίασε την αμερικανική κυβέρνηση ως κυβέρνηση εξεύρεσης λύσεων, μετά από τη συνάντησή του την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος υπέστη κριτική για την απόλυση του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI), ο διερευνούσε την πιθανότητα εμπλοκής της Μόσχας στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Οι συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποτέλεσαν την πιο υψηλόβαθμη δημόσια επαφή μεταξύ του Τραμπ και της κυβέρνησης του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν από την έναρξη της θητείας του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Ενώ δεν ήταν άνευ προηγουμένου, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για έναν υπουργό Εξωτερικών να τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για διμερείς συζητήσεις στον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση έγινε υπό το πρίσμα μιας αιφνίδιας εξέλιξης την Τρίτη, όταν ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, του οποίου η υπηρεσία διερευνά την πιθανή επέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και το ενδεχόμενο να έχουν συνωμοτήσει με τη Μόσχα συνεργάτες του Τραμπ.
Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι προσπαθεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της έρευνας με την απόλυση του Κόμεϊ.

Ο Τραμπ περιέγραψε τις συνομιλίες του με τον Λαβρόφ ως «πολύ, πολύ καλές». Όταν ερωτήθηκε εάν η απόλυση του Κόμεϊ επηρέασε τη συνάντηση, ο Τραμπ απάντησε, «Καθόλου». Είπε ότι αυτός και ο Λαβρόφ συζήτησαν τον εμφύλιο στη Συρία, όπου η Ρωσία υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
«Θέλουμε να δούμε τις σφαγές, τις απαίσιες σφαγές, να σταματούν στη Συρία το συντομότερο δυνατό και όλοι συνεργάζονται για τον σκοπό αυτό», είπε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι οι συζητήσεις του με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ τον είχαν πείσει ότι είναι άτομα που ήθελαν να συνάψουν συμφωνίες και να λύσουν προβλήματα.
«Η κυβέρνηση Τραμπ, και ο Πρόεδρος ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών, πείσθηκα ξανά σήμερα ότι αποτελούν άτομα δράσης», δήλωσε ο Λαβρόφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ