ΗΠΑ: Nέο ραντεβού διαδηλωτών στο Σεντ Λούις

Με νέα συγκέντρωση για τις 11μμ ώρα Ελλάδας, επανέρχονται οι διαδηλωτές έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Σκοπός τους είναι να διαμαρτυρηθούν για την αθώωση ενός λευκού πρώην αστυνομικού που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό άνδρα και αφού το Σάββατο και για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών και των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Σύμφωνα με τον Τόρι Ράσελ, που είναι εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης: «Θα προκαλέσουμε αναστάτωση και θα είμαστε πολύ πρωτότυποι. Ο κόσμος θα δει» επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ράσελ, στέλεχος της οργάνωσης International Black Freedom Alliance.

Μετά την ολοκλήρωση σε ειρηνικό κλίμα των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στην πόλη του Μιζούρι το βράδυ του Σαββάτου, βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ περίπου 100 διαδηλωτών- ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στην κατοχή του σφυριά και ρόπαλα- και πάνοπλων αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και εστιατορίων σε μια εμπορική συνοικία στο δυτικό Σεντ Λούις. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον εννέα συλλήψεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ