Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανανέωσε την οδηγία επιφυλακής για τους Αμερικανούς που διαμένουν ή ταξιδεύουν στην Ευρώπη, επικαλούμενο την συνεχιζόμενη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στην ειδοποίηση, που ισχύει μέχρι την 1η Σεπτέμβρη 2017, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να τονίσει ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα «έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».
US State Department issues a travel alert for citizens going to Europe, citing continued threat of terror attacks https://t.co/KQODX66iZH pic.twitter.com/mCmfNqflUM
— CNN (@CNN) May 2, 2017
«Οι εξτρεμιστές συνεχίζουν να εστιάζουν σε τουριστικές περιοχές, συγκοινωνιακούς κόμβους, κεντρικές αγορές και εμπορικά κέντρα και τοπικές κρατικές υπηρεσίες, ενώ δημόσιοι χώροι, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, αποτελούν δυνητικά στόχους.
Συνοψίζοντας τις τελευταίες επιθέσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει:
«Οι τρομοκράτες έχουν διάφορες τακτικές, με πυροβόλα όπλα, εκρηκτικές ύλες, οχήματα που γίνονται συσκευές εμβολισμού, κοφτερά όπλα που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από την επίθεση».
Η προηγούμενη ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ είχε λήξει από το Φεβρουάριο.
ΠΗΓΗ:CNN
Σχετική είδηση:Περιορισμούς και από το Λονδίνο για ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις από 6 χώρες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος