ΗΠΑ: Κινητοποίηση της Εθνοφρουράς για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στις ΗΠΑ διαμέσου των συνόρων της χώρας με το Μεξικό συμπεριλαμβάνει την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια συνάντηση στην αμερικανική προεδρία στην οποία συμμετείχαν ο Τραμπ, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ονδούρας απέρριψε την απειλή του Τραμπ να διακόψει τη βοήθεια που χορηγεί η Ουάσινγκτον στην Τεγκουσιγκάλπα εάν δεν σταματήσει το λεγόμενο καραβάνι των χιλίων και πλέον μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στο Μεξικό και κινείται προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

«Δεν ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάει ο πρόεδρος Τραμπ όταν λέει ότι η Ονδούρα δεν κάνει τίποτα» για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, σημείωσε ο Έβαλ Ντίας, εκπρόσωπος του προέδρου της Ονδούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

«Νομίζω ότι δεν είναι καλά πληροφορημένος, νομίζω ότι χρησιμοποιεί με άδικο τρόπο την Ονδούρα στην πολιτική συζήτηση που κάνει με το αμερικανικό Κογκρέσο», συνέχισε ο Ντίας και πρόσθεσε πως οι πολίτες της Ονδούρας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Ο Τραμπ απείλησε μέσω Twitter την Τρίτη να διακόψει την αμερικανική βοήθεια προς την Ονδούρα, καταφερόμενος εκ νέου εναντίον του καραβανιού των μεταναστών που ξεκίνησε να κινείται προς το έδαφος των ΗΠΑ από τα νότια σύνορα του Μεξικού τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ