ΗΠΑ-Χέιλι: Δεν αποσύρουμε στρατεύματα από τη Συρία – Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Τις προθέσεις της Ουάσινγκτον για την επόμενη ημέρα μετά τα πυραυλικά χτυπήματα στη Συρία περιέγραψε η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ μέσα από μπαράζ συνεντεύξεων στα αμερικανικά ΜΜΕ. Η Χέιλι διευκρίνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στη Συρία μέχρι νεωτέρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και προανήγγειλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη στήριξή της προς τη Δαμασκό.

Την απόφαση της Ουάσινγκτον να μην αποσύρει τις  στρατιωτικές δυνάμεις από την Συρία, μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της γνωστοποίησε η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Μιλώντας στο Fox News απαρίθμησε τους τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας «να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους,» είπε η Χέιλι.

Σε άλλη της συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη που προσφέρει στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

«Θα στοχοθετήσουν απευθείας οποιουδήποτε είδους εταιρεία που διαχειρίζεται εξοπλισμό ο οποίος σχετίζεται με τον Άσαντ και τη χρήση χημικών όπλων» εξήγησε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Επίσης απέκλεισε τη πιθανότητα κατ’ ιδίαν συνομιλιών με τον Άσαντ, καθώς η Δαμασκός δεν είναι «άξια» να έχει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον.

Σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η Συρία αρνείται να λάβει μέρος σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να «παραδώσει» τη Δαμασκό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ