ΗΠΑ: 175 χρόνια φυλάκισης στον γιατρό που κακοποιούσε αθλήτριες

Σε φυλάκιση από 40 έως 175 ετών καταδικάστηκε ο πρώην γιατρός της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραδεχθεί ότι κακοποίησε δέκα κορίτσια. Συνολικά 156 γυναίκες και κορίτσια μίλησαν στη δίκη, περιγράφοντας φρικτές εμπειρίες στα χέρια του Νάσαρ, ο οποίος ήταν και γιατρός αθλητών στο Michigan State University.Ο 54χρονος είχε ήδη καταδικαστεί σε 60 χρόνια για την κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

«Είναι τιμή μου να σε καταδικάζω, γιατί δεν σου αξίζει να βγεις ποτέ από τη φυλακή», είπε η δικαστής στον Νάσαρ. «Υπέγραψα τη θανατική καταδίκη σου», συμπλήρωσε.

Κάποια από τα θύματα του ήταν τόσο νέα που δεν συνειδητοποίησαν παρά χρόνια αργότερα ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.
Οι μαρτυρίες ήταν τόσες πολλές, ανάμεσά τους οι Ολυμπιονίκες Αλι Ρέισμαν και ΜακΚέιλα Μαρούνεϊ, που η ακροαματική διαδικασία αν και αρχικά αναμενόταν να κρατήσει τέσσερις ημέρες, πήρε πάνω από μία εβδομάδα.

«Πώς κοιμάσαι τα βράδια; Είσαι εκείνος που ήταν επικεφαλής στην φροντίδα αθλητών. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να καταστραφεί κάθε ίχνος της επιρροής που είχες σε αυτό το άθλημα», είπε από την πλευρά της η Ράισμαν, που είχε κερδίσει χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 και του 2016. Η ίδια, μιλώντας στο ESPN είχε δηλώσει ότι η αμερικανική ομοσπονδία γυμναστικής της είχε ζητήσει να «σιωπήσει», την πρώτη φορά που είχε καταγγείλει στον οργανισμό ότι την κακοποίησε ο Νάσαρ.

Η Σιμόν Μπάιλς, σταρ της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, αποκάλυψε επίσης ότι είχε κακοποιηθεί από τον 54χρονο, αλλά επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

«Οι περισσότεροι με ξέρετε σαν ένα χαρούμενο, γελαστό, ενεργητικό κορίτσι. Αλλά τελευταία νιώθω διαλυμένη και όσο περισσότερο προσπαθώ να τη σιωπήσω, η φωνή στο κεφάλι μου ουρλιάζει. Δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου πλέον», έγραψε στο Twitter η τέσσερις φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Το 2015, η διοίκηση της αμερικανικής Ομάδας διέκοψε τη συνεργασία με τον Νάσαρ, ενώ από το 2014 ίσχυες τριμηνιαία αναστολή από το State University του Michigan (MSU), όπου προπονούσε. Ωστόσο, συνέχισε να βλέπει τους ασθενείς μέχρι να απαγγελθούν οι πρώτες κατηγορίες, το 2016.

ΠΗΓΗ:BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος