Με διαφορά ωρών από την Ατζελίνα Τζολί, η επιχειρηματίας πλέον σταρ του Χόλιγουντ, Γκουίνεθ Πάλτροου επιβαρύνει με καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης τον παραγωγό ταινιών που κέρδισαν 81 Όσκαρ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Η Πάλτροου δήλωσε στους The New York Times ότι ήταν μόλις 22 ετών όταν ο Γουάινσταϊν “την κάλεσε στην κρεβατοκάμαρα”, κάτι το οποίο εκείνη αρνήθηκε αν και είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο μαζί του.
Harvey Weinstein accusations cause chaos in Hollywood https://t.co/KE4zUFy98o via the @FoxNews Android app
— MidSizeMark (@MidSizeMark) October 12, 2017
Η λίστα με τα τρανταχτά ονόματα του Χόλιγουντ που ενώνουν τις φωνές τους τις τελευταίες μέρες, καταγγέλλοντας τον παραγωγό της MIRAMAX και WEINSTEIN για παρενόχληση μέχρι σεξουαλική επίθεση, μετρά δεκάδες ονόματα, ενώ η Άσια Αρτζέντο, κόρη του διάσημου σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο, αποκάλυψε ότι ο Γουάινσταϊν την είχε βιάσει στο ξεκίνημα της καριέρας της.
"I was expected to keep the secret." ―Gwyneth Paltrow https://t.co/oAwYbo8nmN
— The New York Times (@nytimes) October 11, 2017
Περιγράφοντας την εμπειρία ως «ταπεινωτική» η Βρετανίδα Ρομόλα Γκάρα κατέθεσε ότι ο Γουάίνσταϊν την κάλεσε “για ακρόαση φορώντας το μπουρνούζι του”, ενώ παρόμοιες ήταν οι μαρτυρίες της Κάρλα Ντελαβίν, Léa Seydoux και Ροζάνα Αρκέτ.
Cara Delevingne has opened up about two separate incidents with Harvey Weinsteinhttps://t.co/VjUY0qhNsG pic.twitter.com/YxFpVeWBpM
— BuzzFeed UK (@BuzzFeedUK) October 12, 2017
Σύμφωνα με το περιοδικό Time η πρώτη που έσπασε τη συγκάλυψη του σκανδάλου που “κανονικά έπρεπε να έχει αποκαλυφτεί από το 1990″ ήταν η ηθοποιός Μίρα Σορβίνο.
Mira Sorvino: Why I spoke out against Harvey Weinstein https://t.co/6QGEVbiQyH
— TIME (@TIME) October 12, 2017
Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε ότι το 2015 έλαβε από το 22χρονο μοντέλο Ambra Battilana Gutierrez, ηχητικό ντοκουμέντο από σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο αυτό δεν κρίθηκε ως επαρκές στοιχείο για ποινική δίωξη κατά του Γουάινσταϊν, μετέδωσε το BBC.
Το Σάββατο συνεδριάζει εκτάκτως η Ακαδημία των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, ενώ η υπόθεση προκαλεί και πολιτικούς τριγμούς καθώς το Δημοκρατικό κόμμα και η υποψήφια του στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον φέρονται να δέχτηκαν δωρεά 1,4 εκατομμυρίου δολαρίων από τον διάσημο αμερικανό παραγωγό.
Η σύζυγος του Γουάινσταϊν, Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε ότι κινεί διαδικασία διαζυγίου.
ΠΗΓΗ:BBC, The New York Times
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος