Δικαστής της Ουάσιγκτον “μπλόκαρε” το διάταγμα Τραμπ

“Ετυμηγορία δικαστή της Ουάσιγκτον εξελίσσεται σε “καταπέλτη”, για το διάταγμα Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου αλλοδαπών, καθώς αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air France and η Qatar Airways, άρχισαν να επιτρέπουν επιβίβαση σε πτήσεις προς ΗΠΑ, επιβατών που την περασμένη εβδομάδα δεν ταξίδεψαν, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου ανθρώπων από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

Η προσωρινή δικαστική εντολή του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια, αφού ισχύει για ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, την ώρα που ομοσπονδιακοί δικαστές πολλών άλλων Πολιτειών έχουν επίσης αποφανθεί κατά της απαγόρευσης, ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Το Σύνταγμα νίκησε σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον, ο οποίος ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε καν ο πρόεδρος».

Τη Δευτέρα εξετάζεται η προσφυγή του Φέργκιουσον με στόχο να ακυρώσει σημεία κλειδιά του προεδρικού διατάγματος, το οποίο κλείνει για τέσσερις μήνες τα σύνορα των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες και για τρεις μήνες για τους πολίτες επτά χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Η απαγόρευση που επιβάλλεται στους Σύρους είναι επ’ αόριστον.

Ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει αρχικά «σκανδαλώδη» τη δικαστική απόφαση, ενώ κινεί κατεπείγουσα διαδικασία  για την αναστολή της.

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που περιορίζει τη μετανάστευση ανθρώπων από επτά χώρες στις ΗΠΑ είναι “μια προπαγάνδα αδιανόητης εμβέλειας” για τους τζιχαντιστές, κατήγγειλαν σήμερα πέντε Δημοκρατικοί βουλευτές, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ο Τζον Μακέιν και ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ έχουν προειδοποιήσει επίσης ότι το διάταγμα αυτό είναι “σαν να βάζεις αυτογκόλ” στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση:Προσωρινή αναστολή του διατάγματος Τραμπ για τους περιορισμούς στη μετανάστευση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ