“Δεν είμαστε απόπατοι κύριε Τραμπ”- Ανασκεύασε εν μέσω θύελλας ο πρόεδρος των ΗΠΑ

«Η γλώσσα που χρησιμοποίησα κατά τη συνάντηση ήταν σκληρή, αλλά δεν ήταν αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν», έγραψε στο Twitter, o Ντόναλντ Τραμπ, μετά το σάλο που προκαλεί η πληροφορία ότι αναφέρθηκε σε ανεπιθύμητους μετανάστες από “χώρες απόπατους”, όπως η Αϊτή και οι αφρικανικές χώρες.

«Δεν είπα ποτέ κάτι υποτιμητικό για τους Αϊτινούς, μόνο ότι η Αϊτή είναι, προφανώς, μια πολύ φτωχή και ταλαιπωρημένη χώρα», έγραψε σε ανάρτηση, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι σήμερα συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από το σεισμό που άφησε 316.000 νεκρούς στην Αϊτή.

Σε συζήτηση με Αμερικανούς γερουσιαστές με θέμα τη μετανάστευση παρίστατο ο αντιπολιτευόμενος Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Ντικ Ντέρμπιν, ο οποίος επιμένει: “Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε αυτά τα χυδαία και πρόστυχα σχόλια , όχι μόνο μία φορά αλλά κατ΄επανάληψη”.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι πρόκειται για πολύ ατυχείς δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν σε κάτι», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

“Τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους από τη Νορβηγία”, φέρεται επίσης να δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

“Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”:

Πολλοί Νορβηγοί απέρριψαν την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σε αναρτήσεις αναφέρεται ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι “οι αμερικανοί που μεταναστεύουν μαζικά στη Νορβηγία”, την ευτυχέστερη χώρα του πλανήτη, όπως ανακηρύχθηκε για το κράτος πρόνοιας που καλύπτει τους κατοίκους από τη γέννηση μέχρι τον τάφο.

Παραιτήθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Παναμά

Με τον σάλο που έχει ξεσπάσει συνδέεται η παραίτηση του αμερικανού πρεσβευτή στον Παναμά, μετά και την έντονη κριτική από τα Ηνωμένα Έθνη.

“Δώσαμε οδηγίες στους διπλωμάτες μας που υπηρετούν στην Αϊτή και σε χώρες της Αφρικής να διαβεβαιώσουν τις τοπικές κυβερνήσεις ότι σεβόμαστε τους Αφρικανούς και όλες τις χώρες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Στιβ Γκολντστάιν.

Μέχρι στιγμής, η Αϊτή και η Μποτσουάνα έχουν καλέσει για εξηγήσεις τους πρεσβευτές των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα “Washington Post”, σχολιάζει ότι ο Τραμπ έκανε “δώρο” σε όσους επιδιώκουν να ακυρώσουν τα αντιμεταναστευτικά διατάγματα του, όπως ο ομοσπονδιακός δικαστής που τον Μάιο,  ανέστειλε ταξιδιωτική απαγόρευση , με επιχείρημα “ότι στάζει  θρησκευτική μισαλλοδοξία, εχθρότητα και διακρίσεις, ενάντια στο αμερικανικό Σύνταγμα”.

Χιλιάδες μετανάστες στις ΗΠΑ  υιοθέτησαν την ετικέτα #IAmFromAShitholeCountry (“Είμαι από χώρα απόπατο”) στις αναρτήσεις τους στο Facebook και το Twitter, κατακεραυνώνοντας τον Τραμπ.

“Η Αφρική ΔΕΝ είναι απόπατος, κ. Τραμπ” έγραψε στο Twitter ο Μπέρναρντ Λάγκατ, ένας αθλητής μεγάλων αποστάσεων που γεννήθηκε στην Κένυα αλλά αγωνίστηκε με τα χρώματα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Είμαι μέλλουσα γιατρός. Έχω τρία πτυχία. Μιλώ τρεις γλώσσες… Προέρχομαι από χώρα απόπατο!” έγραψε η Νιαντόου Τσολ, φοιτήτρια ιατρικής από το Νότιο Σουδάν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Washington Post

Σχετική είδηση:«Απόπατοι» για τον Ντόναλντ Τραμπ η Αϊτή και η Αφρική-Καυτηριάζει ο ΟΗΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ