Μπέβερλι Χιλς: Φάκελοι ασθενών εκλάπησαν από κλινική πλαστικής χειρουργικής

Αναστάτωση έχει προκαλέσει, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Daily News, η υπόθεση της κλοπής τουλάχιστον 15.000 φακέλων ασθενών, μεταξύ των οποίων και αρκετών διασημοτήτων, από πολυτελή κλινική πλαστικής χειρουργικής στο Ροντέο Ντράιβ, στο Μπέβερλι Χιλς.

Υπεύθυνος για την κλοπή φέρεται να είναι ένας πρώην υπάλληλος της κλινικής. Την παραπάνω πληροφορία αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του γιατρού, Ζάιν Κάντρι, ως οδηγός και μεταφραστής του οποίου εργαζόταν ο πρώην υπάλληλος, έως ότου απολύθηκε από την εταιρεία με την κατηγορία της κλοπής, όχι μόνο των φακέλων των ασθενών (με προσωπικά τους στοιχεία) αλλά και φωτογραφιών τους πριν και κατά τη διάρκεια της εγχείρησης καθώς και ιατρικών ιστορικών.

Ο πρώην υπάλληλος ανέβασε τις φωτογραφίες, που είχαν τραβηχθεί όταν οι ασθενείς δεν είχαν τις αισθήσεις τους, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι του Λος Άντζελες KTLA 5 αρκετοί από τους ασθενείς των οποίων τα στοιχεία εκλάπησαν, ήταν διάσημοι και πιθανότατα να πληγούν σοβαρά στην περίπτωση που δημοσιευθούν (ή εφόσον δημοσιεύθηκαν ήδη) οι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, η διεύθυνση της κλινικής προειδοποίησε τους ασθενείς να ελέγξουν και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Όπως επεσήμανε ο συνεργάτης του γιατρού Κάντρι, η κλοπή αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου στη κλινική. Η αστυνομία ερευνά και άλλες δύο κλινικές του Δόκτορος Κάντρι στο Παλμντέιλ και το Χάντινγκτον Μπιτς, για το ενδεχόμενο να σημειώθηκαν και εκεί παρόμοιες κλοπές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύλληψη του υπόπτου, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Los Angeles Daily News

Φωτογραφία: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ