Αυξάνονται οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσει ο Κάβανο

Τρίτωσε απ’ ότι φαίνεται το κατηγορητήριο κατά του δικαστή Μπρέτ Καβανο  για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας πρόκειται να εξετάσει τουλάχιστον ακόμη μία κατηγορία εναντίον του δικαστή, τον οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, μετέδωσε το NBC News.

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει τη γνώμη του για τον Κάβανο και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Ανώτατο Δικαστήριο με βάση τις καταθέσεις που θα γίνουν  στην Επιτροπή για τις κατηγορίες εις βάρος του δικαστή.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη καταγγελία με επιστολή που εστάλη στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Κόρι Γκάρντνερ, ο Κάβανο εξαπέλυσε σωματική επίθεση εναντίον μiας γυναίκας με την οποία συναναστρεφόταν στην περιοχή της Ουάσινγκτον το 1998 ενώ ήταν μεθυσμένος, ανέφερε το NBC, επικαλούμενο την επιστολή και ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Ωστόσο ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, εκπρόσωπος και της και της  πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, αποκάλυψε τα στοιχεία της πελάτισσάς του μέσω του Twitter, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία της, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. Στην ένορκη κατάθεσή της η γυναίκα αυτή, που ονομάζεται Τζούλι Σουίτνικ, περιγράφει διάφορα επεισόδια στα οποία ήταν μάρτυρας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ ισχυρίζεται ότι ήταν και η ίδια θύμα ομαδικού βιασμού “περίπου το 1982”, στον οποίο ήταν παρόντες ο Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ. Δηλώνει επίσης ότι τότε είχε αποκαλύψει τι της συνέβη σε δύο άλλα πρόσωπα.

Η Σουίτνικ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια διαφόρων “πάρτι” που οργανώνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, την περίοδο 1981-82, ο τότε μαθητής Μπρετ Κάβανο και ο Μαρκ Τζατζ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονταν απρεπώς στα κορίτσια, τα άγγιζαν και, όπως υποστηρίζει, δεν δέχονταν το “όχι” ως απάντηση. Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.

Ο Κάβανο αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία, με επιστολή στην επικοινωνία του με μέλη της Επιτροπής, τόνισε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Εκτός του Κάβανο σήμερα Πέμπτη έχει κληθεί να καταθέσει και μία από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ.

Στο κείμενο της κατάθεσης που πρόκειται να δώσει στην Επιτροπή της Γερουσίας αναφέρει ότι πίστευε ότι ο Κάβανο θα την βίαζε σε ένα πάρτι πριν 36 χρόνια, σε μια φερόμενη επίθεση που όπως υποστηρίζει «άλλαξε δραματικά» τη ζωή της.

«Δεν είμαι εδώ σήμερα επειδή το θέλω, είμαι τρομοκρατημένη, είμαι εδώ επειδή είναι το δημόσιο μου καθήκον να σας πω τι συνέβη σε μένα όταν ο Μπρετ Κάβανο και εγώ ήμασταν στο λύκειο», τονίζει η Φορντ.

Η Φορντ στην κατάθεσή της κάνει λόγο για έναν «ολοφάνερα μεθυσμένο» Κάβανο και για έναν φίλο του που την κλείδωσαν σε μια κρεβατοκάμαρα σε ένα πάρτι σε προάστιο της Ουάσινγκτον του 1982 όταν αυτή ήταν 15 και αυτός 17.

Η ίδια καταγγέλει ότι ο Κάβανο σκαρφάλωσε πάνω της, προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα και έβαλε το χέρι του στο στόμα της όταν εκείνη προσπάθησε να ουρλιάξει για βοήθεια.

Σε απάντηση στον πρόεδρο Τραμπ που αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μαρτυρίας της επειδή δεν μίλησε για πολλά χρόνια για το περιστατικό η Φορντ εξήγησε ότι «για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήμουν πολύ φοβισμένη και ένιωθα μεγάλη ντροπή για να μιλήσω για αυτό λεπτομερώς στον οποιοδήποτε».

Ο Κάβανο χαρακτηρίζει «συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής» τις καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά και αρνείται ότι επιτέθηκε ποτέ σε οποιανδήποτε γυναίκα.

Άλλη μια γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο ότι της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος