Άρση των περιορισμών ζητούν αεροπορικές εταιρείες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, λόγω της Covid-19, πιέζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τη στιγμή που πολλές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο χουν αρχίσει να χαλαρώνουν τις απαγορεύσεις.

Τη Δευτέρα, οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη του αεροδρομίου Χίθροου και της Αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης, θα παραχωρήσουν μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για να πιέσουν για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της American Airlines, της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, της Delta Air Lines, της United Airlines και της JetBlue Airways Corp.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιρειών στις 11 Μαΐου κάλεσαν για τη διεξαγωγή μιας συνόδου μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ, αξιωματούχων του Ηνωμένου Βασιλείου και αεροπορικών εταιρειών για να συζητήσουν πώς να «ξαναξεκινήσουν γρήγορα τα υπερατλαντικά ταξίδια».

Από τον Μάρτιο του 2020, οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σχεδόν σε όλους τους μη Αμερικανούς υπηκόους που είχαν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξή τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ